Παράσταση με δύο θεατρικούς μονολόγους στο θέατρο “Κώστας Τσιάνος”

«Η πόλη στο προσκήνιο»: Το Θεσσαλικό Θέατρο φιλοξενεί στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» την ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης. Η ερασιτεχνική δημιουργία είναι πάντα πολύτιμη για την δημιουργία μιας κοινότητας θεατρόφιλων αλλά και αναγκαία ως καλλιτεχνική έκφραση της πόλης. Ιδιαίτερα σε μια πόλη σαν την Λάρισα με μεγάλη παράδοση στην ερασιτεχνική δημιουργία.

Στις 7 και 8 Ιουνίου και ώρα 9.15 μ.μ. στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος» (πρώην Θέατρο του Μύλου) ο ερασιτεχνικός σύλλογος φίλων θεάτρου Λάρισας «Αυλαία» θα παρουσιάσει σε μία ενιαία παράσταση δύο υπέροχους θεατρικούς μονολόγους για τη συναισθηματική δύναμη και τη ρεαλιστική απεικόνιση των συναισθημάτων δύο γυναικών.

Πρόκειται για τα έργα: «Η πιο δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» του Αλλαν Μπένετ. Καθώς και δύο μικρές ιστορίες από το μαγικό χώρο του θεάτρου, «Ο υποβολέας που ήθελε να παίξει Αμλετ» του Ν.Ι. Λάσκαρη και «Οι κορύνες» της Ολιας Λαζαρίδου.

Οι ήρωες όλων των μονολόγων ζουν μέσα την αέανη εσωτερική φυλακή τους αναζητώντας τη λύτρωση τους από τα δικά τους προσωπικά αδιέξοδα. Στόχος της ομάδας είναι να αναδείξει θεατρικά αυτούς τους συναρπαστικούς μονολόγους και να αποδείξει ότι παραμένουν αδιαμφισβήτητα επίκαιροι.

Η «Αυλαία» στην προσπάθεια της να συμβάλει ενεργά στη θεατρική δημιουργία οραματίστηκε μία θεατρική δουλειά που ευνοεί τη σύμπνοια δημιουργικών δυνάμεων και μονάδων, που προέρχονται από άλλες θεατρικές ομάδες της πόλης. Η συνεργασία είναι το μέγιστο αποτέλεσμα που χωρίς αυτή δεν υπάρχει θέατρο.

Ταυτότητα της παράστασης:

«Ο υποβολέας που ήθελε να παίξει Αμλετ» του Ν.Ι. Λάσκαρη, ερμηνεία:

Στεφανία Μακρή

«Η πιο δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, ερμηνεία:

Δεσποινίς Υ: Λιάνα Δάκτυλα

Κυρία Χ: Βάνα Καταραχιά

«Οι κορύνες» της Όλιας Λαζαρίδου, ερμηνεία:

Στεφανία Μακρή.

«Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» του Άλλαν Μπένετ, ερμηνεία:

Σούζαν: Νικολέττα Στυλοπούλου

Επιμελητής της παράστασης: Δημήτρης Γ. Καραβασίλης.

Σχεδιασμός φωτισμού και μουσικές επιλογές: Δώρα Παπαδούλη

Σχεδιασμός αφίσας «Πενάκι»

Η παράσταση ανεβαίνει με την χορηγία της «Κλινικής Πατσίδη Α.Ε.»

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972-97-68-42.

Μοιράσου το άρθρο