Παράταση για συμμετοχή στο 9o Φεστιβάλ Open Nights

Μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024 θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή επαγγελματίες εικαστικοί, performers, σκηνοθέτες, χορογράφοι, μουσικοί κλπ, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο 9o Φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνει η ομάδα χορού Off Art-Σκηνικές Παρουσίες και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν στη διεύθυνση opennightsfestival@gmail.com

· Την πρότασή τους, σε σχέση με το θέμα και τους στόχους του φεστιβάλ, συνοδευόμενο από οπτικό υλικό (links για βίντεο/ φωτογραφίες κτλ).

· Αναλυτικό βιογραφικό

· Παρουσίαση του έργου τους έως σήμερα συνοδευόμενο από οπτικό υλικό (links για βίντεο/ φωτογραφίες κτλ).

Οι παρουσιάσεις του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν την Άνοιξη και θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2024, με κέντρο την πόλη της Λάρισας.

Το θέμα του 9ου φεστιβάλ είναι η «ΓΗ» και θα εστιάσει ιδιαίτερα στην σχέση του ανθρώπου με την φύση και τον πλανήτη που κατοικεί.

Μέσα στην γενική σημερινή υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, διακρίνεται η ανθρωποκεντρική αντίληψη που θεωρεί τον άνθρωπο κυρίαρχο της φύσης, με συνέπειες την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και την γέννηση σημαντικών σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων που συχνά μπορούν να καταλήξουν σε τεράστιες καταστροφές όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

Μια επιτυχής μετάβαση από τον τωρινό τρόπο ζωής σε πιο βιώσιμα μοντέλα απαιτεί ριζική αλλαγή στις ατομικές και κοινωνικές αξίες.

Ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο σ’ αυτή τη μετάβαση, διότι έχει την ικανότητα να διαμορφώνει αξίες, πεποιθήσεις και συμπεριφορές.

Το 9ο φεστιβάλ θα απασχολήσουν ερωτήσεις όπως: πού σταματάει η φύση και αρχίζει ο άνθρωπος; Πώς στέκει ο καλλιτέχνης απέναντι στο τοπίο, καθορισμένος από τα δικά του βιώματα και από την επιρροή της εποχής στην οποία βρίσκεται;

Περισσότερες πληροφορίες για προηγούμενες διοργανώσεις:

https://www.opennightsfestival.com/

http://offart.gr & https://www.facebook.com/OpenNights-offArt https://www.instagram.com/opennightsfestival/

Μοιράσου το άρθρο