Παρακαταθήκη η σύμπραξη για την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου: “Ήταν όλοι τους παιδιά μου”

Σε μια σύμπραξη – παρακαταθήκη για το Θεσσαλικό Θέατρο αναφέρθηκαν οι συντελεστές και η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου, που το μεσημέρι της Πέμπτης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με αφορμή την πρεμιέρα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκινούν οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής, με το έργο του Άρθουρ Μίλλερ, Ήταν όλοι τους παιδιά μου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά – κοστούμια Γιώργου Ζιάκα και μουσική Διονύση Τσακνή.

«Το σημερινό πάνελ ενώνει τρεις γενιές και αποτελεί παρακαταθήκη του Θεσσαλικού Θεάτρου», σχολίασε χαρακτηριστικά η καλλιτεχνική διευθύντρια, Κυριακή Σπανού, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσιάνος αναφέρθηκε σε ένα αντιπολεμικό έργο «γραμμένο με άριστη τεχνική», σημειώνοντας πως ο συγγραφέας του υπήρξε θαυμαστής του Ίψεν και της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στη σύμπραξη και την «καλλιτεχνική σφραγίδα» του Γιώργου Ζιάκα.

Συγκινημένος για την επιστροφή του στο Θεσσαλικό Θέατρο μετά από 22 ολόκληρα χρόνια εμφανίστηκε ο κ. Ζιάκας, που επικεντρώθηκε στην εξαιρετική συνεργασία και το αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς όλων των τεχνικών του θεάτρου.

Στην πρώτη της συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, την άψογη φιλοξενία και την πολύ καλή συνεργασία με τους συναδέλφους της στάθηκε η ηθοποιός Χρυσάνθη Δούζη, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ως «λάθος» την απουσία των ονομάτων των ηθοποιών από το μπάνερ της εισόδου του Μύλου.

Στη σύμπραξη Τσιάνου – Ζιάκα και μια παράσταση με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις αναφέρθηκε τέλος και η αντιπρόεδρος του ΔΣ, Ζωή Καλαφάτη, διαβάζοντας νωρίτερα και σχετικό μήνυμα της προέδρου, Ρίτας Απρίλη.

Δείτε περισσότερα από την συνέντευξη τύπου στο larissapress.gr

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνοθεσία -Δραματουργική Επεξεργασία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ζγούρη

Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης -Βασίλης Τσιούτρας

Κατασκευή Κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση

Φώτα-Ήχος : Γιώργος Γκόλαντας -Παναγιώτης Γιαννούλας

Αφίσα-Πρόγραμμα: Γιάννης Πέτρου

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας Life of Film Production

Φωτογραφίες : Βασίλης Αγγλόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (αλφαβητικά) Νικόλας Γραμματικόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη, Θανάσης Ζέρβας, Μαρσέλα Λένα και Νίκος Πολοζιάνης.

Διάρκεια: 90֝֝ (χωρίς διάλλειμα)

Μοιράσου το άρθρο