Παρουσίαση του περιοδικού Λόγου και Τέχνης “Δευκαλίων ο Θεσσαλός” στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Βαδίζοντας προς τον 20ο χρόνο από την έκδοσή του και συμπληρώνοντας 70 τεύχη, το περιοδικό Λόγου και Τέχνης «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στις 11.00 στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

Στην εκδήλωση, που συντονίζει η Διευθύντρια-Εκδότρια του περιοδικού Σταματία Καππέ, θα παρευρεθούν και θα διαβάσουν κείμενα και ποιήματά τους άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, που έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς στο περιοδικό. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Άνοιξη και στη Γιορτή της Ποίησης.

Η ανάγκη ενίσχυσης της έκδοσης και της προβολής του περιοδικού προκύπτει από την ανάγκη ύπαρξης και επιβίωσης ενός πλουραλιστικού λόγου, της πολυφωνίας και της συνέχισης της ύπαρξης μιας αποκεντρωμένης έντυπης δυνατής πολιτιστικής φωνής πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι ένα μέσον που έχει ανάγκη τόσο η τοπική κοινωνία, όπου δραστηριοποιείται το περιοδικό, όσο και η Ελλάδα για το υψηλό πολιτιστικό αγαθό που διαπραγματεύεται.

 

Το περιοδικό δίνει βήμα και τη δυνατότητα δημοσίευσης του έργου τους σε νέους δημιουργούς, πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις πολιτισμού (ποιητικούς διαγωνισμούς, χορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής κ.α.),καθώς επίσης στην προβολή της Τοπικής Ιστορίας, της Λαογραφίας, των ηθών και εθίμων του λαού μας.

Παρά το ότι ο τίτλος του έχει τοπική αναφορά, το περιοδικό αγκαλιάζει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας σε θεματολογία, αλλά και ως προς τη συμμετοχή συνεργατών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ας σημειωθεί ότι ο «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» είναι, για δεύτερη χρονιά φέτος, χορηγός επικοινωνίας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 10-15 Ιουλίου στο Καστελόριζο.

Τις απαγγελίες θα συνοδεύει και θα σχολιάζει μουσικά ο Σπύρος Καβαλιεράτος με την κιθάρα του. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση χαρακτικής Ζ. Μακρή- Β. Κατράκη. Πιστεύοντας ότι σε κάθε κρίση μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η πνευματική διαύγεια και η διατήρηση του πήχυ της ελεύθερης και πλουραλιστικής έκφρασης ψηλά, η Διευθύντρια –Εκδότρια του περιοδικού Σταματία Καππέ περιμένει όλους τους συμπολίτες μας με χαρά στην παρουσίαση του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός».

Μοιράσου το άρθρο