Παρουσίαση των νέων βιβλίων του Κωνσταντίνου Παπαργύρη στη Λογοτεχνική Γωνία

Οι εκδόσεις Θράκα και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση των ποιητικών συλλογών «Κηφήνας» και «Τα δεικνύμενα» του Κωνσταντίνου Παπαργύρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 20:00 στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού και Φαρμακίδου).

Θα προλογήσει ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θωμάς Ρετσιάνης και κατόπιν θα μιλήσει για τα βιβλία ο ποιητής και εκδότης Θάνος Γώγος. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την παρουσίαση / παράσταση του Κωνσταντίνου Παπαργύρη, μαζί με τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του Σπύρου Καβαλιεράτου.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Κωνσταντίνος Παπαργύρης γεννήθηκε το 1976 στη Λάρισα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων δίπλα στη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Μαρία Χανιωτάκη. Το 2008 οργάνωσε εικαστική colonie στον οικισμό Grez sur Loing (Fontainebleu), με την αρωγή της Sophie Batsis. Το 2017 τοιχογραφεί το ξωκλήσι των Αγίων Σαράντα στη Σίκινο. Το 2020 μελοποιεί ποιήματα της Σαπφούς σε δική του πρωτότυπη μουσική με τίτλο «Προφάνεια». Έχει στο ενεργητικό του 20 ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία. Τα τελευταία 22 χρόνια εργάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι δυο του ποιητικές συλλογές “Κηφήνας” και “Τα δεικνύμενα” μόλις εκδόθηκαν από τον Εκδοτικό Οίκο Θράκα.

 

Μοιράσου το άρθρο