Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή του Ηλία Κουρκούτα στη Λάρισα

Τα ποιήματα της συλλογής “Ο σκύλος της αγάπης”, μέσα από έναν ζωντανό και χειμαρρώδη λόγο, συνθέτουν ψηφίδες από τις μεγάλες και μικρές αλήθειες της ζωής μας: αναφέρονται στις διαχρονικές ματαιώσεις, στα τραύματα, στις μνήμες και στους απολογισμούς, στις συναισθηματικές περιπέτειες και τις προσωπικές ιστορίες. Από δω απορρέει η συγκινησιακή τους δύναμη.

Με ένα συχνά ρεαλιστικό και μεταφορικό λόγο αναπαριστούν τις εσωτερικές και διαπροσωπικές μας διαδρομές, τις συναντήσεις με τον άλλον, τον Άλλον μέσα μέσα και έξω από μας. Πρόκειται για ποιήματα που, με διαυγή αμεσότητα, ανθρώπινα και ρεαλιστικά ρίχνουν φως -κάποτε με δραματικό τρόπο, άλλοτε με γλυκόπικρη ειρωνεία- στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας, με άλλα λόγια στα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μας. (Άρης Μαραγκοπουλος, Συγγραφέας, Κριτικός Λογοτεχνίας, Επιμελητή της έκδοσης).

«Τα σταφύλια της Θλίψης»
[…κι έμαθες να ξεχωρίζεις τον ύπνο / από την αϋπνία / τον φόβο από τον φόνο / τον έρωτα, τον πόνο, το σκοτάδι / έμειναν τα χέρια παγωμένα / οι στίχοι σου αμήχανοι και / θυμωμένοι / και όλοι μαζί / απ’ την αγάπη κουρασμένοι / ανακαλύψαμε τη ζωή / αφού ξαπλώσαμε τον θάνατο / στη μέση στο κρεβάτι]

Μοιράσου το άρθρο