Παρουσιάζεται στην Λάρισα η πρώτη ατομική έκθεση του Στέργιου Αδάμ με τίτλο “Αφανή Στοιχεία”

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης BRAGGART Contemporary Gallery, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση με τίτλο Αφανή Στοιχεία/Unseen Elements του εικαστικού Στέργιου Αδάμ, από της 20 Σεπτεμβρίου έως 21 Οκτωβρίου 2023, στο art box Παπακυριαζή 55 & Σκαρλάτου Σούτσου, στο κέντρο της Λάρισας. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τέταρτη 20 Σεπτεμβρίου στης 18:00.

Τα “Αφανή Στοιχεία” αποτελούν μια έρευνα αφιερωμένη στην έννοια του κενού ως χαρακτηριστική ιδιότητα αλλά και προαγωγή του χώρου. Συνάμα, η διαφάνειά τους συγκροτεί την ουσία τους. Ο χώρος δεν μπορεί να υφίσταται δίχως την αμφίδρομη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, το κενό και το πλήρες. Χωρίς το κενό, δε θα μπορούσε να φανερωθεί το γεμάτο και κατ’ επέκταση το όλον.

Με τη χρήση διάφανων στοιχείων, τα οποία είναι αρμονικά τοποθετημένα, προτείνεται το σύνολο του χώρου ως το έργο, ως το όλον και όχι η αποσπασματικότητά τους. Στοιχεία και χώρος αποτελούν μια οργανική ενότητα, λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας – απουσίας του υλικού στοιχείου μέσω της διαφάνειας της ύλης. Το έργο, κενό και διαφανές, εγκαταλείπεται στο χώρο, συνυπάρχει με αυτόν, αποσκοπώντας να φανερώσει στον θεατή μια πιο πνευματική και ουσιαστική θέαση των πραγμάτων.

Έτσι λοιπόν, οκτώ αφανή στοιχεία λαμβάνουν τη θέση, το μέγεθος και τη μορφή τους με τη χρήση μαθηματικών λόγων. Υπάρχουν, δηλαδή, κατά τον τρόπο των αριθμών και γεννιούνται από τους λόγους του χώρου. Αυτοί οι επιμέρους χώροι με τα κενά και τη διαφάνεια τους αναπτύσσουν, ως συλλογικότητες αλλά και ως ατομικότητες, δημιουργικές σχέσεις με το χώρο.

Βιογραφικό

Ο εικαστικός Αδάμ Στέργιος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1997. Το 2015 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, απ’ όπου αποφοίτησε με “Άριστα” και με Master Integrated τον Ιούνιο του 2020.

Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΜΣ Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και

Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αποφοίτησε με “Άριστα” τον Φεβρουάριο του 2022.

Παρουσίασε την πτυχιακή του εργασία με τίτλο “0SIS”, Εικαστικές αναζητήσεις, το σύγχρονο έργο τέχνης μέσα από τις νέες τεχνολογίες, Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, Φλώρινα 2020 και την διπλωματική του με τίτλο “ΑCTIVE SPACES”, Η επαναμορφοποίηση του αντιληπτού χώρου μέσα από δυνητικές ψηφιακές φανερώσεις. Η περίπτωση της Επαυξημένης Πραγματικότητας, στα πλαίσια του φεστιβάλ Οπτικοακουστικών τεχνών στο Παλαιό Ψυχιατρείο Κέρκυρας, Κέρκυρα 2023. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις που παρουσιαστήκαν σε Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους. Έχει επιλεγεί για να συμμετάσχει στη Μπιενάλε Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών που θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, 21 Σεπτέμβριου 2023. Επιλέχτηκε και συμμετείχε στο Inspire Project, MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,Θεσσαλινικη,2023 με ένα διαδραστικό έργο Επαυξημένης Πραγματικότητας, με τίτλο Μεταβαλλόμενα Μέλλοντα – Changing Futures. Έλαβε μέρος στην Μπιενάλε Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών, Αθήνα, 2019.

Διοργάνωση:Braggart Contemporary Gallery is Founded by Androniki Daskalou

Εγκαίνια: 20 Σεπτεμβρίου 2023, 18:00-22:00

Διάρκεια: 20 Σεπτεμβρίου – 21 Οκτωβρίου 2023

Ωράριο: Δευτέρα: Κλειστά, Τρίτη και Πέμπτη:10:00-14:00 Τετάρτη και Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο: 10:00-14:00 Κυριακή Κλειστά

Κατόπιν ραντεβού Τ:6908622813

Τόπος: Art box Παπακυριαζή 55 & Σκαρλάτου Σούτσου, Κέντρο Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο