Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο “Ο σκύλος της αγάπης” του Ηλία Κουρκούτα

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στη Λογοτεχνική Γωνία (Φαρμακίδου και Γαληνού) (πρώην Χορίαμβος), παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή του Λαρισαίου Ψυχολόγου και Πανεπιστημιακού Ηλία Κουρκούτα με τίτλο «Ο σκύλος της αγάπης» (Εκδ. Τόπος).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και διοργανώνεται από τις Εκδόσεις «Τόπος», τη Θράκα και το Βιβλιοπωλείο Prosperous.

Για το έργο θα μιλήσει η ποιήτρια, κριτικός και δοκιμιογράφος Ελσα Κορνέτη και ο ποιητής, ψυχίατρος (συντονιστής στην Ελλάδα του World Poetry Movement) Σωτήρης Παστάκας.

Προλογίζει ο ποιητής, εκδότης της Θράκας, διευθυντής Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης Θάνος Γώγος. Η ηθοποιός Χρυσούλα Χρήστου θα απαγγείλει ποιήματα. Την εκδήλωση συντονίζει και σχολιάζει ο δημοσιογράφος της Θανάσης Αραμπατζής.

Τα ποιήματα της συλλογής “Ο σκύλος της αγάπης”, μέσα από έναν ζωντανό και χειμαρρώδη λόγο, συνθέτουν ψηφίδες από τις μεγάλες και μικρές αλήθειες της ζωής μας: αναφέρονται στις διαχρονικές ματαιώσεις, στα τραύματα, στις μνήμες και στους απολογισμούς, στις συναισθηματικές περιπέτειες και τις προσωπικές ιστορίες. Από δω απορρέει η συγκινησιακή τους δύναμη. Με ένα συχνά ρεαλιστικό και μεταφορικό λόγο αναπαριστούν τις εσωτερικές και διαπροσωπικές μας διαδρομές, τις συναντήσεις με τον άλλον, τον Άλλον «μέσα» μας και «έξω» από μας. Πρόκειται για ποιήματα που, με διαυγή αμεσότητα, ανθρώπινα και ρεαλιστικά ρίχνουν φως -κάποτε με δραματικό τρόπο, άλλοτε με γλυκόπικρη ειρωνεία- στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας, με άλλα λόγια στα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μας. (Άρης Μαραγκόπουλος, Συγγραφέας, Κριτικός Λογοτεχνίας, Επιμελητής της έκδοσης).

«Τα σταφύλια της Θλίψης» […κι έμαθες να ξεχωρίζεις τον ύπνο / από την αϋπνία / τον φόβο από τον φόνο / τον έρωτα, τον πόνο, το σκοτάδι / έμειναν τα χέρια παγωμένα / οι στίχοι σου αμήχανοι και / θυμωμένοι / και όλοι μαζί / απ’ την αγάπη κουρασμένοι / ανακαλύψαμε τη ζωή / αφού ξαπλώσαμε τον θάνατο / στη μέση στο κρεβάτι]

Μοιράσου το άρθρο