Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο της Βάσως Αρσενίου “Στα αζήτητα”

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, οι εκδόσεις «Γράφημα» και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» παρουσιάζουν στο κοινό της Λάρισας το 1ο βιβλίο της εκπαιδευτικού, Βάσως Αρσενίου «Στα αζήτητα», την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, στις 19.00, στο κέντρο «Δάσκαλος», δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με ελεύθερη είσοδο.

Διηγήματα θα διαβάσουν ο Αργύρης Γιουρούκης, η Ευδοκία Ποιμενίδου, η Χρύσα Μαστοροδήμου, η Ελεονώρα Τσιαντούλα, η Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου κι η Κατερίνα Μπουλουμπάση, την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΟΚΕΛ, Βαγγέλης Ρεμπάπης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και αρχισυντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου και η ίδια η Βάσω Αρσενίου. Η είσοδος είναι δωρεάν, θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόκειται για την 1η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Βάσως Αρσενίου, η οποία ακολουθεί κρυφά, καθημερινές πορείες ανθρώπων έξω από την πραγματικότητα και θέτει βασανιστικά ερωτήματα. Ποια είναι η Αναστασία; Πού είναι η χαμένη Ατλαντίδα; Ποιο είναι το ποτό που λύνει τις γλώσσες των ανθρώπων και πώς να κρύψεις τ’ αγκάθια σου; Πώς γκρεμίζεται ένα όνειρο και ξανακάνεις όνειρα, αν δεν πραγματοποιηθούν; Ένα ταξίδι σε μακρινές θάλασσες, σε απάτητα νερά και μια σειρήνα που χωρίζει βίαια τη μέρα στα δύο. Τελικά, ένα βιβλίο που ζωντανεύει τον άνθρωπο, τραβώντας τον από τα αζήτητα.

Μοιράσου το άρθρο