Παρουσιάζεται στο Χατζηγιάννειο το βιβλίο αυτοβελτίωσης “Το πέταγμα”

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις «ΑΓΓΕΛΑΚΗ», το Κέντρο Αυτογνωσίας και Εκπαίδευσης Aenima και τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗ,  διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου αυτοβελτίωσης του Γιάννη Αγγελή «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ», το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 19:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν η Ασημίνα Ερκετζίκη (Ψυχολόγος Α.Π.Θ-  Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με εκπαίδευση στην Ψυχοδυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία (PIT) και Master στην Ραϊχική Ψυχοθεραπεία), η Αποστολία Χαρμάνη (MA, MSc, PhD Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής, Φιλολογος, Ψυχολόγος, εκπαιδευόμενη θεραπεύτρια Gestalt και Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια), η Ζωή Λόλα (MSc Ψυχολόγος- Κοινωνική Λειτουργός Εξειδίκευση στην Κλινική Ύπνωση) και η Εβελίνα Πρεβέντη (Ψυχολόγος, MSc Αναπτυξιακή & Εφηβική Υγεία, ΕΚΠΑ, Συνιδρυτικό και Διοικητικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου CPRGG, Συγγραφέας).

Το βιβλίο του Γιάννη Αγγελή «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ», αφορά μια σειρά κειμένων αυτοβελτίωσης 130 σελίδων, το οποίο έρχεται να διευκρινίσει μια σειρά από ζητήματα ψυχολογίας. Το Πέταγμα συμβολικά, μπορεί να σημαίνει τη φυγή και την απελευθέρωση από όσα μας κρατάνε πίσω στην προσωπική μας εξέλιξη. Πόσες φοβίες, πρέπει, θέλω μα δεν μπορώ, έχουμε μέσα μας που μας κρατούν δέσμιους επί χρόνια, μακριά από όσα θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αλλά δεν τολμάμε να πράξουμε; Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δημιουργούμε τις αλυσίδες μας. Πάντα υπάρχει χρόνος και χώρος για προσωπική αλλαγή. Όταν θεωρούμε ότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική, είναι σαν κάτι να μας στραγγαλίζει, σαν να πνιγόμαστε. ”Ό,τι δεν αλλάζει, ό,τι μένει ακίνητο, αργά ή γρήγορα θα πεθάνει” γράφει κάπου ο συγγραφέας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να αντιληφθούμε εγκαίρως  ότι ο χρόνος μας δεν είναι άπλετος ώστε να περιμένουμε πότε μαγικά κάτι θα αλλάξει από μόνο του. Ο τρόπος που βιώνουμε τον χρόνο σχετίζεται με το πως ζούμε την καθημερινότητα μας, με το πόσο φροντίζουμε την ψυχή και τον εαυτό μας ή όπως λέει ο συγγραφέας με τις στιγμές που δοθήκαμε με πάθος σε κάτι, και την ίδια στιγμή καταφέραμε να εγκλωβίσουμε το χρόνο σαν να δημιουργούμε ένα εσωτερικό άλμπουμ, που είμαστε εμείς μόνο οι δημιουργοί του.

Λίγα Λόγια για τον συγγραφέα Γιάννη Αγγελή

Ο Γιάννης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος κοινωνικής εργασίας του ΑΤΕΙ Κρήτης. Έκανε την πρακτική του άσκηση στην Νορβηγία και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο ατόμων με αναπηρίες Skolevein, στην πόλη Γκριμσταντ. Μετέπειτα ειδικεύτηκε στη σωματική ψυχοθεραπεία, αποφοιτώντας από το κέντρο ‘’Βίλχελμ Ράιχ’’- Ελληνικό Ινστιτούτο νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε εθελοντικά στο 18 Ανω, ως συντονιστής θεραπευτικής ομάδας.

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κοινωνικού λειτουργού. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικών Ψυχοθεραπευτών ( Π.Ε.Σ.Ω.Ψ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σωματική ψυχοθεραπεία (EABP). Είναι υπέρμαχος της συνεχούς βελτίωσης του επαγγελματικού επιπέδου, με πάνω από 350 ώρες προσωπικής θεραπείας. Θεωρεί την ψυχοθεραπεία ως ένα ταξίδι και τον ψυχοθεραπευτή, ως ένα ξεναγό. Όσο πιο πολύ έχει ταξιδέψει ο ψυχοθεραπευτής, έχει αντίστοιχα και την ανάλογη ικανότητα να βοηθήσει ουσιαστικά τον θεραπευόμενο σε αυτή την προσπάθεια του. Αυτή την περίοδο  διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπευτής , παρέχοντας θεραπεία σε εφήβους και ενήλικες, ενώ δραστηριοποιείται ακόμα και στο συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας έχοντας συνεργασία με το σύλλογο ασθενών με πνευμονική υπέρταση. Επιπλέον ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή. Αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες ψυχολογίας και εν γένει κοινωνικού προβληματισμού. Toν Δεκέμβριο του 2019 εκδόθηκε η πρώτη του νουβέλα που ονομάζεται «εξέγερση» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αέναον. Τον Ιούνιο του 2022 εκδόθηκε το βιβλίο του «Το πέταγμα» που αποτελείται από κείμενα αυτοβελτίωσης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Μοιράσου το άρθρο