Παρουσιάζεται στο Χατζηγιάννειο το βιβλίο του Γεωργίου Ι. Κουτσογιάννη “Μαρμώ”

Το νέο βιβλίο του Γεωργίου I. Κουτσογιάννη, «Μαρμώ, η στοιχειωμένη κυρά του Τζελάλ εφέντη», θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αθανασία Μπλέτσα (Εκπαιδευτικός Α/θμιας), Νικόλαος Ζαρκογιάννης (Ηθοποιός).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Δήμητρα Μπαρδάνη.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για όλους.

Περίληψη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό χωριό ξαπλωμένο νωχελικά στον κάμπο της Λάρισας που το όνομά του στην τουρκική ήταν Τουρσαλάρ!

Απολάμβανε την παρέα με θέα την οροσειρά της Νοτιοανατολικής Πίνδου, των Αγράφων, του Ολύμπου και του Κισσάβου· κι όταν έριχνες την ματιά σου δυτικά στον ανοιχτό ορίζοντα διέκρινες μέχρι και τις δαντελωτές κορυφές του Κόζιακα.

Ήταν ένα χωριό σαν όλα τα χωριά της Θεσσαλικής πεδιάδας. Τον χειμώνα, απροστάτευτο κι εκτεθειμένο, το έδερναν αλύπητα οι βροχές και τα χιόνια, και το καλοκαίρι, παραδομένο στον καυτό ήλιο, το καψάλιζε ο λίβας, που έκαιγε σπαρτά μα και κορμιά. Οι άνθρωποί του ήταν ξωμάχοι, άνθρωποι του μόχθου, της αγροτιάς, αγράμματοι, παιδεμένοι, ταλαιπωρημένοι.

Ένα χωριό σαν όλα τα άλλα λοιπόν. Μόνο που είχε κάτι ξεχωριστό τον μαχαλά Μαρμαριό όπου ήταν χτισμένο το τρίπατο αρχοντικό κονάκι του Τζελάλ εφέντη, τον τόπο μαρτυρίου της Μαρμώς, της Ζαφείρας μα και της γριάς Μαρίγως. Το Μαρμαριό το στοιχειωμένο, που έκρυβε ένα φοβερό μυστικό. Ένα μυστικό που όλοι ήξεραν, μα κανείς δεν τολμούσε να αποκαλύψει. Ένα μυστικό επτασφράγιστο! Στόματα ερμητικά κλειστά! Ποιος να τολμήσει να αποκαλύψει αλήθειες και γεγονότα; Ποιος να σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος στους ώμους του;

Ασήκωτο το βάρος της αλήθειας, της ηθικής και της πνευματικής αποκατάστασης του εξαγνισμού. Κι έμεινε μια ψυχή, μόνη και έρημη, να τριγυρνά τα βράδια μέσα στα σοκάκια του χωριού και να αναζητά την λύτρωση. Μα κανείς δεν τολμούσε να δράσει…

 

Βιογραφικό

Ο Γεώργιος Κουτσογιάννης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1971. Είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά τον κέρδισε η τέχνη της αγιογραφίας.

Τον Ιούνιο του έτους 2018 τόλμησε να κάνει την πρώτη συγγραφική του απόπειρα με το κοινωνικό μυθιστόρημα που φέρει ως τίτλο «Έκλεψα την ζωή μου κι έφυγα..» αναδεικνύόντας το συγγραφικό του ταλέντο με άριστες κριτικές.

Επανέρχεται πάλι με το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο με τίτλο «Μαρμώ» (η στοιχειωμένη κυρά του Τζελάλ εφέντη). Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα βασισμένο σε « μερικά» αληθινά γεγονότα με την ιστορία του να εξελίσσετε με την βοήθεια φαντασίας ώστε η «μισή αλήθεια» υποβοηθούμενη με την μυθοπλασία να φέρει το έργο εις πέρας.

Ο συγγραφέας στοχεύει κυρίως στις παλιές αξίες της ζωής, όπως η πίστη, τα ήθη, τα έθιμα, η οικογένεια, οι μύθοι, οι θρύλοι και η παράδοση.

Ο σκοπός κι ο στόχος της γραφής του είναι να επηρεάζει τα συναισθήματα και την ψυχολογία των αναγνωστών. Ο λόγος του είναι απλός, βατός με αυθεντικούς διαλόγους κυρίως στην ντοπιολαλιά και με τον αναγνώστη επηρεασμένο έντονα από τα γεγονότα να ταξιδεύει μαζί του σαν να είναι παρόν στα δρώμενα των ηρώων.

Μοιράσου το άρθρο