Παρουσιάζεται το νέο παιδικό παραμύθι της Μπέτυς Μαγρίζου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ .Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας, παρουσιάζουν στον χώρο του φουαγέ, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 12.30 το παιδικό παραμύθι  “το όνειρο”.

”Το όνειρο’’ είναι ένα παραμύθι, επίκαιρο όσο ποτέ, για την αλληλεγγύη, την αποδοχή του διαφορετικού, την προστασία της φύσης και την καταπολέμηση της πείνας.

Η συγγραφέας, Βεατρίκη Σαϊας – Μαγρίζου, αποδίδει την ανάγκη για μια βιώσιμη κοινωνία μέσα από μια όμορφη ιστορία, που μπορεί να διδάξει τα μικρά παιδιά, αλλά και τους μεγαλύτερους αναγνώστες.

Την πολυτελή έκδοση επιμελήθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ενώ η εξαιρετική εικονογράφηση έγινε από την εικαστκό Ιφιγένεια Σδούκου . Η έκδοση είναι δίγλωσση (ελληνικά & αγγλικά), σε μετάφραση της Σοφίας Ντώνη – Τζιουμάκη,ο γραφιστικός σχεδιασμός της Πόπης Φακαλή και η φιλολογική επιμέλεια από την  Στέλλα Νταβαρούκα. ‘Ολοι οι συντελεστές της έκδοσης του παραμυθιού εργάστηκαν εθελοντικά .

Τα έξοδα για την έκδοση προσέφερε η κλινική Animus-Κυανούς Σταυρός, ενώ η έκδοση θα διατίθεται δωρεάν.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η κ .Φωτεινή Μπλιάτσου, πρόεδρος και ιδρύτρια της Τράπεζας Θεσσαλίας ενώ θα παρευρίσκεται και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος  της Τράπεζας Τροφίμων Αθήνας κ. Παναγιώτης Βουρλούμης .

Η Τράπεζα Τροφίμων στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, είναι ένα μη κερδοσκοπικό εθελοντικό ίδρυμα που αναλαμβάνει την συλλογή τροφίμων και την αναδιανομή τους σε ιδρύματα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες .

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για τους εθελοντές και φίλους αλληλέγγυους .

Η  είσοδος είναι ελεύθερη ,προαιρετικά μπορεί ο καθένας να προσφέρει μία σακούλα με τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα προσφερθούν σε συσσίτια και ιδρύματα της Θεσσαλίαςγια ευπαθείς ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.  Κατσίγρα.

Tηλ.2410623615
Email:info@katsigrasmuseum.gr
www.katsigrasmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο