Παρουσιάσεις Εργασιών – Ιούνιος 2022 από το Κέντρο Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ

 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και παρουσιάσεων σε εξωτερικό χώρο (Σκεπαστή Αγορά Λάρισας), φέτος οι εργασίες των τμημάτων Υποκριτικής και Σύγχρονου Χορού θα παρουσιαστούν στον φυσικό χώρο εκπαίδευσής μας, στην Λογιωτάτου & Σμολένσκι γωνία.
Πιο συγκεκριμένα, οι 3 κύκλοι εκπαίδευσης του Τμήματος Υποκριτικής και Σωματικής Έκφρασης καθώς και το Τμήμα Σύγχρονου Χορού (αρχάριοι και μεσαίοι) θα δοκιμαστούν, θα δοκιμάσουν και θα μοιραστούν τις ιστορίες τους με όλες και όλους μας. Οι εργασίες στο τέλος κάθε χρονιάς (Οκτώβριος-Ιούνιος), αποτελούν πεδίο έρευνας και δοκιμής για όλα τα μέλη του Κ.Ε.Θε.Χο. +ΠΛΗΝ, τόσο για τους εκπαιδευόμενους/ες όσο και για τους εκπαιδευτές.

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

-Γ’ Κύκλος Εκπαίδευσης

Wa.iT.iNG. – μία εργασία πάνω στο Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ

7-8-9-10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Έχοντας όλα τα εργαλεία από τον Α΄και τον Β΄κύκλο, οι εκπαιδευόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα θεατρικό έργο. Ξεκινώντας από αναγνώσεις, ανάλυση και συζητήσεις, φτιάχνουμε βήμα-βήμα τον χώρο μέσα στον οποίο θα λειτουργήσουμε υποκριτικά. Το σώμα και ο λόγος μεταμορφώνονται και δημιουργούν στο τώρα έναν χαρακτήρα ο οποίος προσπαθήσαμε να λειτουργήσει αληθινά στον όχι και τόσο «παράλογο» κόσμο του Γκοντό.  Η επί σκηνής δράση του ρήματος «Περιμένω» σε ένα πλαίσιο όπου καταργούνται ο χώρος και ο χρόνος δημιουργεί αμέτρητες λειτουργίες με τις οποιες ήρθαμε αντιμέτωποι/ες.

-Β’ Κύκλος Εκπαίδευσης

ΑΠΟ-ΜΟΝΟΣ/Η – μία εργασία για το κενό

 

14-15-16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εννιά άνθρωποι αφηγούνται, μέσω της παρουσιάς τους και της δράσης τους επί σκηνής, μία ιστορία εννιά εικόνων ενώπιον κοινού. Χρησιμοποιώντας υλικό κυρίως  από το Παιχνίδι της σφαγής  του Ευγένειου Ιονέσκο αλλά και αποσπάσματα από έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου καθώς επίσης και υλικό από την καθημερινότητα γύρω μας, η ΑΠΟ-ΜΟΝΟΣ/Η αποτελεί μία διαδικασία όπου οι εκπαιδευόμενοι/ες έρχονται αντιμέτωποι μετην διαχείριση του σκηνικού χώρου ως τόπο συνάντησης, συνεργασίας και δημιουργίας από κοινού.

-Α’ Κύκλος Εκπαίδευσης

ΓΕΝΟΥΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ – μία εργασία για τον έρωτα

 

18-19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στον Α’ κύκλο εκπαίδευσης, ως πρώτη επαφή με την τέχνη της Υποκριτικής, δουλεύουμε πάνω στο θυμικό και στην εξωτερίκευση του. Μέσω βασικών ασκήσεων τεχνικής, λόγου και έκφρασης, προσπαθούμε να μάθουμε τους κανόνες του παιχνιδιού που  λέγεται σκηνική δράση. Η ιστορία μας, είναι η ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται, αναγνωρίζονται,ερωτεύονται και συγκρούονται. Μία εργασία πάνω στην σχέση «έλκω-απωθώ» όπου το σώμα βρίσκεται σε μία συνεχόμενη λειτουργία τροφοδοτούμενη από την διαρκώς μεταβαλλόμενη ανάσα.

Τα μέλη του τμήματος Υποκριτικής που δοκιμάζονται επί σκηνής είναι οι:

Θωμάς Τάκαλος, Άννα Καραγκούνη, Δήμητρα Κούρτη, Κωνσταντίνα Δάλλα, Κατερίνα Τσελεκίδου, Βασιλική Κόρδα, Γεωργία Σολάκη, Αναστασία Φούκη, Ελευθερία Νάκα, Μαρινέλα Ντεμίρη, Ιωάννα Βαενά, Μαρία-Δανάη Πασλή, Αθανασία Κριμνιώτη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Νίκος Θεοδώρου, Στέλλα Ανυφαντή, Άννα Ζαχαράκη, Κλεονίκη Τζοβάρα, Χαρούλα Κουτζαηλία, Μπρουνίλντα Χυσενλλάρι, Γιάννης Μαρκάτος, Βασιλεία Παρίση, Αθηνά Τριανταφύλλου, Φόρης Κόκκορας.

ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΘυμάΜΑΙ-μια εργασία για την μνήμη

 

24,26 και 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στα τμήματα του Σύγχρονου χορού φέτος καταπιαστήκαμε με το θέμα της μνήμης.Την σχέση της Μνήμης με τον Χρονο·την σχέση της Μνήμης με το Σώμα. Πώς επηρεάζει η «καμπύλη της μνήμης» τη διαμόρφωση της ταυτότητας μας; Πόσο εύκολα μπορεί το μυαλό μας να ξεχάσει; Τι προτιμάει να διαγράφει,να παραποιεί ή να κραταει αναλλοίωτο; Το σώμα από την άλλη,είναι ικανό να ξεχάσει; Λειτουργώντας ως λογισμικό ανάμεσα στον εσωτερικό μας κόσμο και τον έξω κόσμο,πώς αντιδρά και συμπεριφέρεται όταν δέχεται ερεθίσματα;Μυρωδιές, ήχοι, εικόνες, στιγμές παλιές αλλά και πρόσφατες αναμνήσεις μας,ήταν μερικά από τα εργαλεία που μας καθοδήγησαν σ’αυτην την εργασία.

Τα μέλη του τμήματος Σύγχρονου Χορού είναι οι: Βάσω Βελλή, Ελένη Γκαντούνα, Άννα Γκουτζουρέλα, Μαρία Δαλαμάγκα, Σοφία Ιωαννίδου, Αρετή Μαγκούτα, Νάντια Σάββα, Γεωργία Σολάκη, Μαργαρίτα Σταθοπούλου, Ματίνα Τζιοβάρα.

Υπεύθυνος τμήματος Υποκριτικής : Ηρακλής Τζαφέτας, ηθοποιός/μουσικός

Υπεύθυνη τμήματος Σύγχρονου Χορού: Βασιλική Σουλτούκη, χορεύτρια/χορογράφος/δασκάλα χορού

* Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Κέντρου Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ, Λογιωτάτου και Σμολένσκι γωνία.

* Ώρα Έναρξης (όλων των εργασιών) : 21:00

* ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 6987753839

* ΕΙΣΟΔΟΣ: Κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Μοιράσου το άρθρο