Παρουσιάσεις Μαΐου και Ιουνίου από το Κέντρο Έρευνας Θεάτρου και Χορού +ΠΛΗΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η πόρτα του Εκπαιδευτικού σκέλους του Κ.Ε.Θε.Χο. +ΠΛΗΝ ανοίγει για το κοινό. Οι 3 κύκλοι εκπαίδευσης του Τμήματος Υποκριτικής καθώς και το Τμήμα Σύγχρονου Χορού (αρχάριοι και μεσαίοι) θα δοκιμαστούν, θα δοκιμάσουν και θα μοιραστούν τις ιστορίες τους με όλες και όλους μας. Οι παρουσιάσεις αποτελούν πεδίο έρευνας και δοκιμής για όλα τα μέλη του Κ.Ε.Θε.Χο. +ΠΛΗΝ, τόσο για τους εκπαιδευόμενους/ες όσο και για τους εκπαιδευτές.

Πιο συγκεκριμένα:

28 και 29 Μαΐου

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Ι (Α΄ Κύκλος Εκπαίδευσης 2022-2023)

Ανυπεράσπιστο – μία εργασία για τον έρωτα –

31 Μαΐου, 1 Ιουνίου και 2 Ιουνίου

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ (Αρχάριοι και Προχωρημένοι)

NoN STOP – μία εργασία για την επίδραση –

6,7,8 και 9 Ιουνίου

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΙΙ+ΙΙΙ (Β΄+Γ΄ Κύκλος Εκπαίδευσης 2022-2023)

Ο Α΄ Κύκλος Εκπαίδευσης 2022-2023 του Τμήματος Υποκριτικής παρουσιάζει το Ανυπεράσπιστο – μία εργασία για τον έρωτα – .

Πρόκειται για έναν σκηνικό χώρο που δημιουργήθηκε από αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις συνεργασίας και επικοινωνίας. Μέσω διαφόρων τεχνικών, συνδυάζοντας το σώμα, τη μουσική και την κίνηση, φανταστήκαμε, μεταμορφωθήκαμε, βγήκαμε από τους εαυτούς μας και ήρθαμε αντιμέτωποι με την απλότητα των σωματικών δράσεων προκείμενου να γεμίσουμε τον άδειο χώρο.

Η παρουσίασης της εργασίας είναι για εμάς ένα ραντεβού προκειμένου να δοκιμάσουμε και να δοκιμαστούμε ενώπιον κοινού.

28 και 29 Μαΐου

21:15

Κρατήσεις: 6987753839

Είσοδος: κουτί ελεύθερης συνεισφοράς

Επί σκηνής: Μαριάννα Ρίζου, Αθηνά Τριανταφύλλου, Μαριλίνα Ρεμπάκη, Κερασία Ζικζάγκη, Φωετινή Λαμπαδάρη, Κατερίνα Νερατζή, Ζωή Παπαχρήστου, Παγώνα Γκατζώνα, Μαρία Παπαδάτου, Αντωνία Κωστούλη, Λεωνίδας Κασσαβέτης, Γιάννος Ακρίβος, Κωνσταντίνος Τσουκανέρης, Πέτρος Βαρσαμάς

Διδασκαλία-Γενική επιμέλεια εργασίας: Ηρακλής Τζαφέτας

Τα τμήματα του Σύγχρονου Χορού παρουσιάζουν την εργασία NoN STOP. Το κάθε σώμα έχει τον δικό του ρυθμό, παλμό και ροή. Ερευνώντας αυτά τα στοιχεία μέσω διαφόρων τεχνικών και αυτοσχεδιασμού καταλήξαμε στο NoN STOP που καταπιάνεται με την εξέλιξη της ζωής του σώματος και την ανάγκη του ανήκειν. Σώματα που γεννιούνται, μεταμορφώνονται, αλλάζουν ρόλους, αγαπούν, αποκτούν δύναμη, απογοητεύονται, καταπιέζουν και καταπιέζονται. Μια συνεχής και επαναλαμβανόμενη ανάγκη για δράση, διεκδίκηση και κατάκτηση. Ένα αδιάκοπο ταξίδι προσπάθειας και αναζήτησης.

31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου

21:15

Κρατήσεις: 6987753839

Είσοδος: κουτί ελεύθερης συνεισφοράς

Επί σκηνής: Χριστίνα Βασιλειάδου, Βάσω Βελλη, Ελένη Γκαντούνα, Σοφία Ιωαννίδου, Βιργινία Καραγιώργου, Δήμητρα Καραπιπέρη, Ηλιάνα Λιάλιου, Ελευθερία Μπαζούλη, Μαρινέλλα Ντεμίρι, Νάντια Σάββα, Μαργαρίτα Σταθοπούλου, Μαρία Στεφανή, Μαρία-Νεφέλη Στούπα

Χορογραφίες-Διδασκαλία-Γενική επιμέλεια εργασίας: Βασιλική Σουλτούκη

ΨΥΧΩΣΗ της Σάρα Κέιν

Ο Β’ και ο Γ’ Κύκλος Εκπαίδευσης του τμήματος Υποκριτικής παρουσιάζουν από κοινού ως εργασία έτους το έργο 4.48 ΨΥΧΩΣΗ της Σάρα Κέιν. Μελετώντας το συγκεκριμένο έργο και υλικό γύρω από αυτό, εστιάσαμε στην δράση του «κατηγορώ» και του «υπερασπίζομαι» και κυρίως στην αμφίδρομη σχέση τους. Η συνεχόμενη μάχη να επιβλήθεί το σώμα σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί η υπαρξιακή κατάρρευση και το γκρέμισμα του φαντασιακού μας άνοιξε δρόμους πολλών –παράλληλων- δράσεων μέσα από τις όποίες γεννήθηκε ένα «χορός» τον οποίο και θα εκθέσουμε ενώπιον κοινού.

Η εργασία

Μία νέα γυναίκα (αυτό)τοποθετείται στο κλειστοφοβικό σύμπαν του αποκλεισμού. Συγκρούεται με το επίπλαστο όνειρο της κοινωνίας του θεάματος, μιας κοινωνίας αλλοτροιωμένης που ξερνάει το άρρωστο στοιχείο από τα σπλαχνα της προκειμένου να έχει συνέχεια και συνέπεια. Σύμμαχος και εχθρός της, οι εσωτερικές φωνές, οι αναμνήσεις και τα αποτυπώματα της καθημερινής σύγκρουσης με τον καταθληπτικό τρόπο ζωής στις σύγχρονες μητροπόλεις. Στις 4:48 το πρωί (τότε που καταγράφονται οι περισσότερες αυτοκτονίες), κερδίζει(;) η βαρβαρότητα του σύγχρονου πολιτισμού.

Η Σάρα Κέιν γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1971, στο Μπρέντγουντ του Έσσεξ. Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ. Έγραψε πέντε θεατρικά έργα: Blasted, Phaedra’s Love, Cleansed, Crave, 4.48 Psychosis. Στο σύντομο βίο της έδωσε μακροχρόνια μάχη με την κατάθλιψη και εν τέλει αυτοκτόνησε το 1999 κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της σε μια τουαλέτα στο London’s King’s College Hospital.

Θεωρείται εκπρόσωπος του θεατρικού κινήματος «In-yer-face theatre», που ξέσπασε στη Βρετανία, από τη δεκαετία του ’80 με αποκορύφωμα τη δεκαετία του ’90, βγάζοντας αυθάδικα τη γλώσσα στη mainstream βρετανική θεατρική σκηνή, των ανέφελων μιούζικαλ και των ελαφρών κωμωδιών.

Επί σκηνής: Κωνσταντίνα Δάλλα, Ελένη Κατσιούλη, Βάσια Κόρδα, Μαρινέλα Ντεμίρη, Αναστασία Φούκη, Ιωάννα Βαενά, Δανάη Πασλή, Αθανασία Κριμνιώτη, Μπρουνίλντα Χυσενλλάρι

Στον Γ’ Κύκλο Εκπαίδευσης 2022-2023 συμετείχε και η Κατερίνα Τσελεκίδου

6, 7, 8 και 9 Ιουνίου

21:15

Κρατήσεις: 6987753839

Είσοδος: κουτί ελεύθερης συνεισφοράς

Μοιράσου το άρθρο