Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το βιβλίο του Θωμά Ψύρρα “Τι απομένει απ’ τη φωτιά”

«Ένας ενώπιος ενωπίω στοχασμός της τροχιάς της ζωής μας», ήταν τα λόγια του φιλόλογου Τάσου Μάτου, με τα οποία περιέγραψε το νέο βιβλίο του Λαρισαίου συγγραφέα Θωμά Ψύρρα, «Τι απομένει απ’ τη φωτιά» (εκδόσεις «Μεταίχμιο)», που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

«Πρόκειται για μια έντεχνη μαρτυρία που καλύπτει ουσιαστικά το σύνολο του 20ου αιώνα. Είναι ένα βιβλίο για την προσωπική μοναξιά και την αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τα “κύματα” της Ιστορίας», σημείωσε μιλώντας για το βιβλίο του ο συγγραφέας, ενώ ο κ. Μάτος αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο «με ενδιαφέροντα τεχνάσματα, πυκνή και γρήγορη δράση και μια ενδιαφέρουσα προβολή στο μέλλον».

«Η εποχή μας έχει τους δικούς της Αρτέμ. Είμαστε ιστορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στον ήρωα του βιβλίου, τον Αρτέμ, έναν Αρμένιο που εξιστορεί σε επιστολή τη ζωή του από τη γέννηση ως τα 72 του χρόνια και προτρέποντας μάλιστα το κοινό να μη δεσμευτεί από τα όσα ακούσει, επιζητώντας έτσι το ξεκίνημα ενός ευρύτερου πολυφωνικού διαλόγου για το βιβλίο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», ενώ ο Θωμάς Ψύρρας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

 

Μοιράσου το άρθρο