Παρουσιάστηκε στο Χατζηγιάννειο το βιβλίο του Αθανάσιου Τζαφάλια “Τα Μάρμαρα Μιλούν”

Στοιχεία σχετικά με την αποκάλυψη και αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας παρουσιάστηκαν απόψε στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου “Τα Μάρμαρα Μιλούν” που πραγματοποιήθηκε παρουσία τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης: «Ο Αθανάσιος Τζαφάλιας και ο Δημήτρης Καραγκούνης είναι ίσως οι πιο αφοσιωμένοι από τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να αποκατασταθεί το μνημείο και μαζί του να αποκατασταθεί η σχέση της πόλης μας με την ιστορία. Αφιέρωσαν τη ζωή τους σ’ αυτό το σκοπό. Πρόσφεραν γνώση, υπομονή, επιμονή, ενέργεια, χαρακτήρα. Η αποκάλυψη και η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας έγινε ο σκοπός και το έργο ζωής τους. Οι συγγραφείς εξ άλλου αφιερώνουν αυτό το βιβλίο «..στους αρχαίους λατόμους, λιθοξόους, στυλοκοπάδες, γλύπτες και χαράκτες. Οι άνθρωποι αυτοί με την μεγάλη δεξιοσύνη των χεριών τους και το τεράστιο ψυχικό τους σθένος, κληροδότησαν στους αιώνες μεγαλειώδη έργα που μας δημιουργούν περηφάνεια και πνευματική ανάταση».

“Πάνω από 1.200 επιγραφές επώνυμων Λαρισαίων πολιτών της Αρχαιότητας που αποτελούν την ιστορία της πόλης, καταμετρήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο”, σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Τζαφάλια, ενός εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου τα “Μάρμαρα Μιλούν”… Διαβάστε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο