Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ρίας Τριανταφύλλου “Άνοιξε τα φτερά σου”

Την Κυριακή 3/4/22, μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Άνοιξε τα φτερά σου”, της κας Τριανταφύλλου Ρίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο εκδότης κύριος Φυλάτος, που ανακοίνωσε ότι, η εκδοτική εταιρεία ΦΥΛΑΤΟΣ θα διπλασιασει το ποσό, από το μέρος των εσόδων , που θα δοθεί στη κιβωτό.  Κατόπιν ο κύριος Νεκτάριος Μαρμαράς,υπεύθυνος της μίας εκ των δύο δομών της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την πορεία της Κιβωτού και για το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια όλων, να στηρίξουν το έργο τους, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Μαζί του ήταν και 13 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί,τα οποία συνοδεύονταν από παιδαγωγούς.

Συνέχισε με την ομιλία της η κυρία Σοφία Απρίλη, Πρόεδρος Α Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, η οποία μίλησε για την συγγραφέα και για την κοινή τους δράση σε αρκετές κοινωφελής ενέργειες. Ο κ. Πέτρος Γαλιατσάτος, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Λάρισας, ο οποίος μίλησε για την σπουδάστρια – συγγραφέα κυρία Ρία Τριανταφύλλου, κυρίως όμως μίλησε για το έργο της και  επεσήμανε ότι όνειρα έχουν όλοι, δεν πρέπει τα αφήνουν, αλλά να τα κυνηγάνε.Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Όμηρος, μέσω του κυρίου Γαλιατσάτου Πέτρου, προσέφερε μία ολική υποτροφία σε ένα παιδί – μέλος της Κιβωτού του Κόσμου που θα ολοκληρώσει το λύκειο για φοίτηση σε μία από τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ της επιλογής του.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Χατζής, ο οποίος μίλησε για το  ομώνυμο  τραγούδι που δημιούργησε σε συνεργασία με την συγγραφέα του βιβλίου.Μίλησε επίσης για το Make A Song, μία πρωτοβουλία του κυρίου Χατζή μέσω της οποίας κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει το τραγούδι του. Τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση, μετά το απολαυστικό κουκλοθέατρο απ τη συγγραφέα, έφτιαξαν τους ήρωες του βιβλίου, σε σελιδοδείκτες, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του κδαπ HAPPY TIME που είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Η βραδιά έκλεισε, με την κυρία Ειρήνη Ροδιτάκη και την χορευτική της ομάδα που πλαισίωσαν και χορευτικά απέδωσαν το τραγούδι του παραμυθιού και μάγεψαν τους παρευρισκόμενους.
Μια εκδήλωση αγάπης, που πρόσφερε χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Μοιράσου το άρθρο