Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ν. Παπαθεοδώρου για τα άγνωστα έργα του ζωγράφου Θεόφιλου

Στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα το βιβλίο του Νικολάου Αθ. Παπαθεοδώρου «Ο ζωγράφος Θεόφιλος στις Μηλιές του Πηλίου», από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, την Ομάδα «Φωτοθήκη Λάρισας» του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, το Σύλλογο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς».

Ο Νικόλαος Αθ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι “ο ζωγράφος Θεόφιλος είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα αλλά είναι άγνωστη η ζωή του και τα έργα που έχει κάνει στις Μηλιές.

Περισσότερο έχουν απασχοληθεί με τα έργα που έκανε στον Βόλο, στην Μακρινίτσα, στην Πορταριά και σε άλλα χωριά του Πηλίου.

Αυτό το βιβλίο έχει τη ζωή του για τρία χρόνια που ήτανε στις Μηλιές και εν συνεχεία ότι έργα έχει κάνει εκεί πέρα, τα οποία με πολύ κόπο ανακαλύφθηκαν γιατί υπήρχαν όχι μόνο στις εκκλησίες αλλά πολλές εικόνες βρέθηκαν και στα εικονοστάσια των σπιτιών”.

Το βιβλίο δόθηκε δωρεάν στον κόσμο της εκδήλωσης και θα δοθούν επίσης ανά ένα βιβλίο σε κάθε βιβλιοθήκη στις σχολικές μονάδες του νομού Λάρισας.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Νίκος Παπαθεοδώρου, η Μαρία Σπανού (Ιστορική ερευνήτρια) και η Μαρία Νάνου (Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης – Θεολόγος). …Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο