Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Λακασά “Άνθρωπος 4.0”

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στηρίζοντας την πολιτισμική και πνευματική δραστηριότητα της πόλης της Λάρισας, συμμετείχε στη διοργάνωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Λακασά, “Άνθρωπος 4.0”, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε υπό τη συνδιοργάνωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, του  Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικού Μέλλοντος (Business Future Institute) και των Εκδόσεων Κλειδάριθμος στη Λάρισα.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε η Δρ. Ελένη Μπάρδα, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Campus Θεσσαλίας στη Λάρισα, η οποία τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα του βιβλίου.
Το βιβλίο, το οποίο έχει την επιμέλεια του Δημήτρη Γούλια, αναφέρεται στις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Τεχνητής Νοημοσύνης και έχει ήδη κερδίσει την εκτίμηση κριτικών και αναγνωστών. Πιο συγκεκριμένα εξηγεί πώς ο άνθρωπος θα καταφέρει να αξιοποιήσει προς όφελος του τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, χωρίς να χάσει την ανθρωπιά του.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Δρ. Μπάρδα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο αποτελεί τροφή για σκέψη και προβληματισμό για την κοινωνική διάσταση του σύγχρονου ανθρώπου. Η ιστορική διαδρομή των επαναστάσεων είναι άμεσα συνυφασμένη με τις κοινωνικές πτυχές του ανθρώπου, ιδιαίτερα στο σήμερα της πανδημίας, της covid εποχής και σε ένα γενικότερο πλαίσιο της εποχής της πληροφορίας, που αποτέλεσε επανάσταση και άλλαξε τις συνθήκες της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε βασικούς τομείς, όπως στον κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό τομέα. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της με έναν προβληματισμό του Nicanor Segundo Parra Sandoval, ο οποίο -όπως τόνισε- έγινε εντονότερος με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του βιβλίου «Περνάμε καιρούς ολέθριους: Αδύνατο να μιλήσεις χωρίς να πέσεις σε αντίφαση, αδύνατον να σωπάσεις χωρίς να γίνεις συνένοχος».

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν και οι αξιότιμοι κ.κ. Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος ΣΘΕΒ, Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Βασίλης Γερογιάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΚΔΘ.

Μοιράσου το άρθρο