Ποια είναι η Κατερίνα Κόσσυβα που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Ο ορισμός της Κατερίνας Κόσσυβα ως επικεφαλής πλέον της Δημοτικής Πινακοθήκης, με απόφαση του Θανάση Μαμάκου, συνιστά μια… σκυταλοδρομία γυναικών. Από την άκρως επιτυχημένη Άννυ Ψάρρα η σκυτάλη περνάει σε μια γυναίκα που έχει τα εχέγγυα να εγγυηθεί ακόμα πιο σπουδαία πράγματα…

 

Ποια είναι η Κατερίνα Κόσσυβα- Σουρλαντζή

Η Κατερίνα Κόσσυβα είναι καθηγήτρια φιλόλογος. Κατάγεται από την Κρανιά του Κάτω Ολύμπου. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης. Δίδαξε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στο νομό Λάρισας. Αποσπάστηκε στη Νότια Αφρική, όπου δίδαξε στο αγγλοελληνικό σχολείο ΣΑΧΕΤΙ και σε κοινοτικά σχολεία της παροικίας. Εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στο Παν/μιο WITS του Γιοχάννεσμπουργκ και διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ.

Υπήρξε πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κρανιάς, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων νομού Λάρισας και της κίνησης ΛΑΡΙΣΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λάρισας και τοπική σύμβουλος στην Κρανιά του Δήμου Κάτω Ολύμπου.

Το 2001, μαζί με ευαισθητοποιημένους πολίτες, δημιούργησαν το Σωματείο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό «ΔΡΥΑΣ», για την προστασία των περιοχών «Νatura 2000».Το Κέντρο Ενημέρωσης στον πρώην Σ.Σ. Τεμπών, έγινε γνωστό πανελλαδικά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητές  του.

Δίδαξε για πέντε χρόνια στο Παν/μιο Comenius της Μπρατισλάβας, όπου πραγματοποίησε με την Ευρωπαική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών και την Ελληνική Πρεσβεία πολλές εκδηλώσεις για την προβολή της ελληνικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού. Πήρε μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ. Είναι  μέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς και του ΚΙΝΑΛ.

Είναι παντρεμένη με τον Αποστόλη Σουρλαντζή, καθηγητή φιλόλογο και πρώην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων και έχει δύο κόρες.

Υπήρξε υποψήφια με το συνδυασμό « Η Λάρισα που μας αξίζει» με επικεφαλής το δήμαρχο Θανάση Μαμάκο.

Μοιράσου το άρθρο