Πολυπολιτισμική δράση στην πλατεία Φρουρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), το Δανικό συμβούλιο για τους Πρόσφυγες «DRC Greece», σε συνεργασία με το εργαστήρι πολιτισμού «Δίχως Ωμέγα» διοργανώνουν πολυπολιτισμική δράση την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:30 με 20:30 στην πλατεία του Φρουρίου Λάρισας.

Παιδιά που διαμένουν σε δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, σε Δομές Ασυνόδευτων Ανηλίκων και στον Αστικό ιστό ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία (Δίχως Ωμέγα, ΣΤΗΡΙΞΗ Κ.Δ.Α.Π.Α.με.Α), εργάστηκαν δημιουργικά με γνώμονα μία κοινή δράση για ένα συλλογικό μήνυμα. Τα αποτελέσματα αυτών των δράσεων θα παρουσιαστούν μέσω εξωτερικής προβολής (video projection) και ενός κοινωνικού γλυπτού την ημέρα της εκδήλωσης. Επίσης, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δημιουργικό χαιρετισμό, μουσικοκινητική εμψύχωση και συλλογική εικαστική δράση για παιδιά και για ενήλικες και πολύ χορό!

Γιορτάζουμε την Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στη πράξη υπογραμμίζοντας έτσι την σημαντικότητα του αγώνα για την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους στο επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στην προστασία από κάθε είδους εκμετάλλευση, στην προσωπική ανάπτυξη και στην ελευθερία της έκφρασης, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του κόσμου μας.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» με την υποστήριξη της UNICEF Greece. Σε περίπτωση βροχής η δράση θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Με την υποστήριξη των:

· UNICEF Greece

· Βιομετασχηματισμός (2Κ Κοινωνική δράση για την Κοινωνική Αλλαγή)

· Ερυθρός Σταυρός Λάρισας

· Κλίμαξ

· Ζυμώσεις Πουρνάρα

Μοιράσου το άρθρο