Που θα πάμε σήμερα Καθαρά Δευτέρα για γλέντι και κούλουμα – Όλες οι εκδηλώσεις στον νομό Λάρισας

Δήμος Λαρισαίων

Την Καθαρή Δευτέρα, ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει στο Κλειστό Γήπεδο της Νεάπολης εκδήλωση με νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και μουσική από μουσικούς μέλη της Λαϊκής και της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Επίσης η Κοινότητα Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων μαζί με τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» με ώρα έναρξης 11:00 π.μ.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μουσική, χορό, τραγούδι, φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά εδέσματα και αρκετό κρασί με πολλές εκπλήξεις.

 

Δήμος Φαρσάλων

Την Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσουμε παραδοσιακά, με ζωντανή μουσική (σε Χτούρι και Πλατάνα), σαρακοστιανά και χορευτικά (στην Πλατάνα του Ναρθακίου) στη θέση «Χτούρι» της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα, στη θέση «Πλατάνα» έξω από το Ναρθάκι και στα Βρυσιά.

 

Δήμος Τυρνάβου

Το παραδοσιακό έθιμο του Μπουρανί αναβιώνει από τις 11:30 π.μ. στον Προφήτη Ηλία με το Σύλλογο Γαϊτανάκι Μπουρανί και τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου και του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου. Και από το μεσημέρι και μετά το Γαϊτανάκι Μπουρανί συνεχίζει στην πλατεία Αγοράς με δρώμενα και πειράγματα της ημέρας.
Τυρναβίτικα έθιμα και το δρώμενο του Μπουρανί στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, 11:00 π.μ.
Κούλουμα, χοροί και τραγούδια στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα.
Παραδοσιακά Κούλουμα – Γαϊτανάκι, χοροί και τραγούδια σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου.

 

Δήμος Ελασσόνας 

Καθαρά Δευτέρα 11:00π.μ. Κούλουμα στο Βαρόσι.

Κούλουμα Καθαράς Δευτέρας με νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, συνοδεία της δημοτικής ορχήστρας του Γιώργου Τσούρη.

Επίσης νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και κρασί θα υπάρχουν στις παρακάτω δημοτικές κοινότητες σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους πολιτιστικούς συλλόγους: Κρανέας, Λιβάδιου, Τσαριτσάνης, Βερδικούσιας, Δρυμού, Βαλανίδας, Καλυβίων, Σαρανταπόρου, Πραιτωρίου, Δολίχης, Αετοράχης, Βλαχογιαννίου, Συκέας, Γερανείων, Δομένικου, Μεσοχωρίου, Μαγούλας, Αζώρου, Μεγ.Ελευθεροχωρίου, Ολυμπιάδας, Καλλιθέας, Γαλανόβρυσης, Στεφανοβούνου, Κοκκινόγης, Γιαννωτών, Λουτρού, Λυκουδίου, Ευαγγελισμού, Μηλέας, Πυθίου, Άκρης.

 

Δήμος Τεμπών

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί με την παραδοσιακή φασολάδα, τις λαγάνες και όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα και τον χαλβά στα χωριά: Αιγάνη, Γόννοι, Ελάτεια, Ευαγγελισμό, Καλλιπεύκη, Καλοχώρι, Κρανιά, Όσσα, Παραπόταμο, Πουρνάρι, Πυργετό, Ραψάνη, Συκούριο και Χειμάδι.

 

Δήμος Αγιάς

Στην Ανατολή.
Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στην αυλή του σχολείου της, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νηστίσιμες λιχουδιές, παραδοσιακή λαγάνα και φασολάδα.

Στην Δήμητρα Αγιάς.
Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας Αγιάς θα δώσει το δικό του «παρών» με εκδήλωση με άφθονα σαρακοστιανά, κρασί και τσίπουρο.

 

Δήμος Κιλελέρ

Στην Νίκαια.
Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 11:30  το πρωί.  Παραδοσιακός αποκριάτικος χορός με χορευτές του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου  «Θεόκλητος Φαρμακίδης», παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.  Σαρακοστιανά εδέσματα,  φακές, λαγάνες, dj  με αποκριάτικη παραδοσιακή μουσική.

Όπως επίσης και στα χωριά:  Αρμένιο, Μεγάλο Μοναστήρι,  Αγναντερή, Καλαμάκι, Κιλελέρ, Νέο Περιβόλι, Άγιοι Ανάργυροι, Βούναινα, Μικρό Βουνό, Δίλοφος, Ζάππειο, Μοσχοχώρι, Μύρα, Καλό Νερό,  Σοφό, Χαρά, Νέες Καρυές, Γαλήνη, Γλαύκη, Ελευθέριο, Μελία, Μελισσοχώρι, Ομορφοχώρι, Πλατύκαμπος και Χάλκη.

 

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Μοιράσου το άρθρο