Οι ταράτσες της Λάρισας γεμίζουν σινεφίλ – Ξεκίνησε το 5ο “Τaratsa Film Festival”

Από απόψε το βράδυ έως τις 14 Ιουλίου ανοίγουν οι ταράτσες της Λάρισας για να υποδεχτούν το 5ο “Τaratsa Film Festival”. Η αρχή θα γίνει απόψε Δευτέρα στις 21:15, στην ταράτσα του ΙΕΚ Ακμή, Ασκληπιού και Πατρόκλου.

Φέτος, το φεστιβάλ κινηματογράφου “Taratsa” μεγαλώνει και απλώνεται σε πολλά σημεία του κέντρου και συγκεκριμένα σε πολλές ταράτσες για να δούμε ταινίες σε ανοιχτό ουρανό και όσο γίνεται πιο ψηλά… εκεί που το καλοκαιρινό αεράκι φυσά, τα αστέρια μοιάζουν πιο κοντά και η πόλη αλλάζει όψη.

Καφενείο η γη, Κλίμαξ, ΙΕΚ Ακμή, δύο ταράτσες κατοικιών έκπληξη και κάποιες ακόμη που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Το 5ο “Τaratsa Film Festival” είναι αφιερωμένο στα δύο τελευταία φεστιβάλ IFFL(Larissa International Film Festival) – Artfools, τα οποία έγιναν διαδικτυακά λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους Λαρισαίους να βιώσουν την εμπειρία του καταξιωμένου εδώ χρόνια φεστιβάλ κινηματόγραφου της Λάρισας σε κανονικές συνθήκες αλλά σε εναλλακτικούς χώρους. Άλλωστε, κινηματόγραφος από τον καναπέ μας δεν είναι πραγματικός κινηματογράφος…

Το φεστιβάλ “Taratsa” δεν είναι μόνο όμως σινεμά, είναι και οι δράσεις που τρέχουν παράλληλα με το κινηματογραφικό τριήμερο, οι οποίες φέτος είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη.

Σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Με αγάπη», στο τέλος της κάθε προβολής θα δίνονται στους παρευρισκόμενους «σπόροι αγάπης» για κάνουν τη δικής τους δεντροφύτευση όπου επιθυμούν.

Το Τaratsa Film Festival είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που εδρεύει στη Λάρισα και διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Artfools σε συνεργασία με το Καφενείον η Γη και τους Μικρούς Ήρωες. Για φέτος υποστηρίζεται από το Μητροπολιτικό Κολέγιο Campus Λάρισα, την EΡT και EΡT3.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Πληροφορίες/κρατήσεις: 6955677250, 6946770148.

Μοιράσου το άρθρο