Πρεμιέρα για το 7ο Ταράτσα Film Festival Λάρισας

Για 7η συνεχόμενη χρονιά ανεβαίνουμε στις ταράτσες της Λάρισας ! Το Ταράτσα film festival Λάρισας αποτελεί την καλοκαιρινή συνήθεια των Λαρισαίων και όχι μόνο ! Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και  Εστίασης (ΣΙΚΑΕΛ) του Ν. Λάρισας,  έρχεται στις ταράτσες της Λάρισας 20-24 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα προβολών είναι το εξής :

Πέμπτη 20/7  : βραβευμένες ταινίες από το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας +special guestsmovies (Καφενείο η Γη)

Παρασκευή 21/7 : προβολή της ταινίας «ΤΣΙΟΥ» , παρουσία του σκηνοθέτη Μάκη Παπαδημητράτου.

Σάββατο 22/7 : βραβευμένες ταινίες από το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (Κλίμαξ)

Κυριακή 23/7 : βραβευμένες ταινίες από το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (Monkey & Donkey)

Δευτέρα 24/7 : προβολή γαλλικής ταινίας  «PAPICHA»  από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου (Upper).

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20/7 στο Καφενείο η Γη στις 21.30 θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες :

Tokakis or What’s My Name (21’ – Θάνος Τοκάκης) : Θάνος Τοκάκης ξεκινά μια stand up comedy περιοδεία στην επαρχία προκειμένου να δείξει στον κόσμο πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το κοινό που δεν μπορεί να ξεχάσει την τηλεοπτική του εμφάνιση αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό που τον πιέζει να φτάσει στην επιτυχία. Μέχρι τελικής πτώσεως. (Βραβείο Σεναρίου και Βραβείο Ενδυματολογίας στην Μάρλι Αλειφέρη)

Toxic magnus (10’ – Nάσος Γκατζούλης) : Μετά από μια χρόνια μάχη με τη μανία του πατέρα του να τον μετατρέψει σε παραδοσιακό ανδρικό πρότυπο, μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας του Μάγκνους θα τον οδηγήσει να γίνει σύμβουλος ζωής. (Βραβείο Ντοκιμαντέρ)

Θα ακολουθήσουν τρείς special bonus ταινίες από νέους δημιουργούς :

Ο Γιάννης Μπερέτσος κάνει την παρθενική του εμφάνιση με τη μικρού μήκους ταινία «Θυμάμαι ήταν Σάββατο βράδυ» (6’) η οποία μας βάζει να αναρωτηθούμε πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ανθρώπινες σχέσεις αν εκφραζόμασταν ελεύθερα χωρίς να κρυβόμαστε από την οικογένειά μας , τον περίγυρό μας ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό!

Ο χορογράφος Ηλίας Μπαγεώργος, μέλος της ομάδας «Dance Athens», μας συστήνεται με την χορευτική του ταινία «Arthur» (5.25’). Η χορογραφία προσεγγίζει το ενσώματο βίωμα της απόγνωσης, μέσα από καταναγκαστικές και περιοριστικές συνθήκες σωματικής ύπαρξης, οδηγώντας τις/ους χορεύτριες/τες σε μια παλμική και επίμονα επαναλαμβανόμενη κινητική κατάσταση, καθώς αυτά ισορροπούν ανάμεσα στην ορμή και την παραίτηση, ανάμεσα στη λαχτάρα να αποδράσουν και την ανάγκη να υπάρξουν αυτόνομα και σε ηρεμία.

Ο Ευάγγελος Κρικώνης κλείνει τη βραδιά με το ντοκιμαντέρ «Oblivion» (23.22’) . Πρόκειται για τη ζωή του κυρ Χρήστου, ενός ανθρώπου που βίωσε στο «πετσί» του, όλη τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος. Από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο και την εξορία, μέχρι τη περιφρόνηση κατά την επιστροφή του εξαιτίας των αριστερών του πεποιθήσεων. Η ιστορία μιας ζωής γεμάτη μόχθο και πόνο, αλλά παρόλες τις κακουχίες, οι απολαύσεις του κυρ Χρήστου κατάφεραν να αναφανούν, ως σύζυγος, ως πατέρας, ως παππούς και ως επαγγελματίας.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους . Να σημειωθεί ότι οι ταινίες απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Κρατήσεις θέσεων καθημερινά 17.00-19.00 στο τηλέφωνο (6946770148 – Cosmote)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ταράτσα filmfestival : Facebook & Instagram «Taratsa film festival Larisas» και στο e-mail taratsafestival@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο