Έκανε πρεμιέρα το “F*ck Strindberg” στο θέατρο Κώστας Τσιάνος – Δείτε το πρόγραμμα παραστάσεων (φωτο)

Μπροστά σε αρκετό κόσμο έκανε πρεμιέρα η παράσταση “F*ck Strindberg” (ή αλλιώς Δανειστές) του Αυγ. Στρίντμπεργκ το βράδυ της Πέμπτης στο Θέατρο “Κώστας Τσιάνος” στον Μύλο του Παππά.

Το έργο πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου και εντάσσεται στον αναστοχασμό της κλασικής δραματουργίας, του Στρίντμπεργκ στην περίπτωσή μας, μέσα από την οπτική γωνία του σύγχρονου οικολογικού φεμινισμού που διερευνά τις έμφυλες ταυτότητες. Το κίνημα #metoo έδειξε την αναγκαιότητα αυτού του προβληματισμού

Οι Δανειστές, έργο του 1888, είναι ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ μιας γυναίκας και δύο αντρών, όπου οι τρεις χαρακτήρες αναλώνονται σε έναν αγώνα επικράτησης και εξόντωσης. Στο έργο παρακολουθούμε τις σχέσεις τους και την προσπάθεια επικράτησης και κυριαρχίας του ενός πάνω στον άλλο. Ορατή γίνεται σε κάθε περίπτωση η άποψη του συγγραφέα σχετικά με την κατωτερότητα των γυναικών.

Το πρόγραμμα των επόμενων παραστάσεων έχει ως εξής: Παρασκευή – Σάββατο στις 21.00, Πέμπτη και Κυριακή στις 19.00 έως και τις 17 Απριλίου, ενώ εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.

Δείτε φωτογραφίες:

Α.Π.

Μοιράσου το άρθρο