Προβολή ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα “Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας” στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ AnimACEd., που διοργανώνει η Πολιτιστική – Καλλιτεχνική ομάδα Πασπαρτού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας». Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, Μουσείο Γ.Κ Κατσίγρα.

«Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» είναι μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού κι έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια μοναδική οπτική εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Παπαφλέσσα σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, αλλά και με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα. Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αρίων Γυφτάκης.

Στην εκδήλωση θα δώσει το παρόν η δημιουργός της ταινίας, όπου θα συνομιλήσει με το κοινό.

Ποια είναι η Κλεώνη Φλέσσα:

H Κλεώνη Φλέσσα γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε φωτογραφία στη Βοστώνη και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Το 1978 τελείωσε την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Επίσης, σπούδασε Ιστορία Κινηματογράφου στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση πολλά ντοκιμαντέρ, μουσικά προγράμματα και πολιτιστικές εκπομπές.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

t. 2410623615

Email:info@katsigrasmuseum.gr

www.katsigrasmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο