Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης: Τετραήμερο δράσεων από 8 έως 11 Αυγούστου 2022

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων του Αυγούστου ο Ξενώνας Ραψάνης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. μας  προσκαλεί και αυτήν την εβδομάδα, από 8 έως 11 Αυγούστου στο όμορφο χωριό της Ραψάνης, έχοντας ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων:

“Με μεγάλο ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Ραψάνης, αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, παρακολουθούν και συμμετέχουν στις αυγουστιάτικες δράσεις – εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. Οι δράσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με εικαστικά εργαστήρια, αστρονομικές περιηγήσεις και κινηματογραφικά ταξίδια.

Τη Δευτέρα 08 Αυγούστου και ώρα 19:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ραψάνης, θα ξεκινήσουμε με το εργαστήρι «Ραψάνη… όμορφα κόμιξ», για μικρούς και μεγάλους, με τον κομίστα Μάριο Μπόρα. «Αν τύχει να βρεθείς σ’ ένα μέρος που επιβλητικά καραγάτσια χαρίζουν τις δροσιστικές σκιές τους, άσε το αεράκι της έμπνευσης να σε οδηγήσει σε όμορφους τόπους μιας δημιουργικής φαντασίας. Κάπου, σ’ ένα τέτοιο μέρος, ένας οδηγός σε περιμένει μ’ έναν χάρτη αλλόκοσμο, καμωμένο από την τέχνη των κόμικς. Μαζί θα φτιάξετε τα σημάδια στο χάρτη και ό,τι άλλο «χτίσει» η απέραντη φαντασία σου».

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 09 Αυγούστου και ώρα 20:00, στην περιοχή Αλώνι του χωριού της Ραψάνης, θα ακολουθήσει το εργαστήρι αστρονομίας «Ο άνθρωπος και η απεραντοσύνη του σύμπαντος», από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο της Λάρισας. Ελάτε να ζήσουμε μια βιωματική εμπειρία αστροπαρατήρησης, κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Οι συμμετέχοντες/ουσες στη δράση θα ταξιδέψουν, μέσα από το τηλεσκόπιο, σε άγνωστες περιοχές του σύμπαντος και θα γνωρίσουν τη Σελήνη, αστρικά σμήνη και γαλαξίες.

Την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Αυγούστου και ώρα 21:00, στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της Ραψάνης, συνεχίζουμε με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό διήμερο που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Ταράτσα Film Festival της Λάρισας. Μέσα σε ένα κλίμα φεστιβαλικό, θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες, που διακρίθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!”

Μοιράσου το άρθρο