Πρόσκληση σε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής σε συνεργασία με τους Προσκόπους

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Eφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό ζωγραφικής που απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των Τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Λάρισας και έχει ως θέμα: «Η φύση γύρω μου και εγώ».

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων Προσκοπισμού στη Λάρισα και θα έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία των μαθητών/ριών σε θέματα προστασίας της φύσης αλλά και γνωριμίας με την
προσκοπική κίνηση.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν υλικό χαρτόνι, διαστάσεων Α3 με ελεύθερη τεχνική. Στην πίσω πλευρά θα αναγράφονται το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΑΞΗ και ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους, όπου θα δηλώνεται ότι επιτρέπουν να συμμετέχει ο μαθητης/τρια στον διαγωνισμό ζωγραφικής καθώς και ότι δίνουν την συγκατάθεσή τους να χρησιμοποιηθεί το ονοματεπώνυμο του/ης για δελτία τύπου και κατά την βράβευση.

Η Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα, στην οποία θα αναφέρεται η συγκατάθεση συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στον διαγωνισμό και η άδεια δημοσίευσης του έργου, θα συνοδεύει το έργο
ζωγραφικής.

Τα έργα ζωγραφικής θα πρέπει να προσκομιστούν στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μέχρι τις 31 Μαΐου 2024. Η αξιολόγηση των έργων ζωγραφικής των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί από τριμελής επιτροπή αξιολόγησης που θα απαρτίζεται από πτυχιούχους εικαστικούς του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας.

Τα τρία (3) καλύτερα έργα θα βραβευθούν (οι δημιουργοί τους θα λάβουν έπαινο συνοδευμένο από ένα δώρο) σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παπά στη Λάρισα στις 12 Οκτωβρίου. 2024, όπου θα πραγματοποιηθεί και έκθεση με όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού. Για
όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα αποσταλούν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις συμμετοχής στα Δημοτικά Σχολεία όπου φοιτούν.

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν οι εκπ/κοι που ενδιαφέρονται.

Μοιράσου το άρθρο