Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας

Η  Ομάδα Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας πραγματοποίησε την 1η διαδικτυακή συνάντηση το Σάββατο 20-2-2021. Ανάμεσα στους πολλούς συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) κι από το ΔΣ του ελληνικού τμήματος της ΔΕΦΝΚ. Η συμβολή τους στη συζήτηση ήταν σημαντική.

Αρχικά, παρουσιάστηκε από τη Χρύσα Μαστοροδήμου το 2ο τεύχος του ετήσιου λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες», του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας (ΠΟΚΕΛ), το οποίο θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο και είναι αφιερωμένο στον Κων/νο Κούμα και το Ν. Καζαντζάκη. Ακολούθησε η παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου του Γ. Στασινάκη, προέδρου της ΔΕΦΝΚ, «Δρόμοι Ζωής – στα χνάρια του Νίκου Καζαντζάκη 1989-2019» (Κάπα Εκδοτική) από το Νίκο Σκεντέρη, συνυπεύθυνο της Ομάδας, Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ κι ολοκληρώθηκε με προβολή σχετικού βίντεο.

Η πρόταση για μελέτη του μυθιστορήματος του Ν. Καζαντζάκη “Καπετάν Μιχάλης”, έγινε απ’ όλους δεκτή, με την προοπτική ζωντανής συζήτησης. Η επιλογή του έργου έγινε λόγω της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, συνυπεύθυνος της Ομάδας. Ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης αναφέρθηκε στο πώς σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών όταν επανέλθουμε σε «κανονικότητα», τόσο για δράσεις στα σχολεία, όσο και για τη λειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης. Η διαδικτυακή συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση να ξανασυναντηθούνε σύντομα οι Φίλοι του Ν. Καζαντζάκη Λάρισας.

Μοιράσου το άρθρο