Ρεσιτάλ μονωδίας της Νεφέλης Ήραντου στο Κλίμαξ

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 20:00 στο «Λίντο Οργανισμός (Ηφαίστου 2, 2ος όροφος Café Κλίμαξ).

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα των Bach, Mozart, Schubert, Schumman, Massenet, Puccini κ.α. Στο πιάνο συνοδεύει η Ελένη Κουτή Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Νεφέλη Ήραντου γεννήθηκε στη Λάρισα το 2001. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο «Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας», τάξη φλάουτου της Σάντρας Αποστολοπούλου και ανώτερων θεωρητικών του Γιάννη Γράμψα, αποκτώντας πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας («Άριστα»). Στα δεκαέξι της χρόνια, άρχισε κλασσικό τραγούδι στη «Θεσσαλική μουσική σχολή» (καθηγήτρια Αλεξάνδρα Ντόβα), ενώ τώρα είναι υποψήφια για Δίπλωμα μονωδίας. (27.01.2024). Σπούδασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση «Διεύθυνση μεικτής Χορωδίας» με καθηγήτρια την Μαρία – Έμα Μελιγκοπούλου. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της στο φλάουτο με τον Νικολό Δημόπουλου και την Λυδία Κοκόρια, από τους οποίους απέκτησε πτυχίο φλάουτου («Άριστα») στο «Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου».

Όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσε τακτικό μέλος χορωδιών του Νίκου Στ. Ευθυμιάδη, ενώ την τελευταία πενταετία, συμμετέχει ως χορωδός και σολίστ σε χορωδίες και φωνητικά σύνολα της Θεσσαλονίκης. Μέσα από αυτά, έκανε συμπράξεις με επαγγελματικές ορχήστρες, όπως την Κρατική και την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.α. Tαξίδεψε για συναυλίες και φεστιβάλ στο εξωτερικό, Bayreuth (Festival junger Kunstler, έργο Dixtit Dominus Haendel υπό την διεύθυνση του Fred Sojberg), Sri Lanka, Pignola, Sorento, Usedom, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βερολίνο κ.α., ενώ παρακολούθησε σεμινάρια με διεθνείς μουσικούς (Δ. Δημόπουλος, Π. Δράκος, Ryan Fisher, Masis Gozbek, Romans Vanags κ.λ.π.) Πλέον, εργάζεται και ως καθηγήτρια φλάουτου, μονωδίας και θεωρητικών σε ωδεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα είναι διευθύντρια παιδικών-νεανικών και μεικτών χορωδιών. Η Ελένη Κουτή ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Πήρε πτυχίο πιάνου και δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί», στην τάξη του καθηγητή Βαγγέλη Πορτοκάλη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Integrated Master του ιδίου τμήματος.

Για δεκαέξι χρόνια μαθήτευσε κοντά στο μαέστρο και πιανίστα Γιώργο Χατζηνίκο. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με τους Νίκο Αστρινίδη, Stella Dimitova, Δημήτρη Ιωάννου και Λεωνίδα Καβάκο. Έχει πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Συμπόσιο «Carl Orff» και στο σεμινάριο «Λόγος, Κίνηση, Μουσική» της διεθνούς φήμης χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη.

Τα έτη 2004-2018 εργάστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, ενώ πλέον κατέχει την ίδια θέση στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Επί πολλά χρόνια υπήρξε συνοδός στο πιάνο σε Χορωδίες στη Θεσσαλονίκη και σήμερα εργάζεται στην ίδια θέση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στη Θεσσαλική Μουσική Σχολή Λάρισας και στη χορωδία Λέσχη Φιλομούσων Λάρισας, καθώς και στη Μουσική Σχολή Ελασσόνας ως καθηγήτρια πιάνου. Είναι υπεύθυνη του Συνόλου Μουσικού Θεάτρου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Συμμετείχε με πολυάριθμα σχήματα σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις, καθώς και σε θεατρικές παραγωγές. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες με σημαντικά έργα ρεπερτορίου μουσικής δωματίου και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου Vernissage ensemble.

Μοιράσου το άρθρο