Σε ρυθμούς Αποκριάς η Ραψάνη

Αφήνοντας πίσω τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας διοργανώνονται και πάλι οι Αποκριάτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ραψάνη που αποτελούν ιστορικό –πολιτιστικό –εορταστικό γεγονός που ξεκινάει από την δεκαετία του 1960.

Ο Δήμος Τεμπών, η Κοινότητα, Σύλλογοι και φορείς στο πνεύμα των Απόκρεω θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα σειρά εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το βράδυ μεγάλη φωτιά (σουρούκια) στην κάτω πλατεία και το κάψιμο του Καρνάβαλου, με Ραψανιώτικα έθιμα χορεύοντας και τραγουδώντας “την Αποκριά”. Με δεκάδες πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον Ραψανιώτικο ουρανό.

Την Δευτέρα η παραδοσιακή φασολάδα, με ελιές, χαλβά, λαγάνες και κόκκινο κρασί Ραψάνης. Χοροί και τραγούδια από ζωντανή δημοτική ορχήστρα και ξεφάντωμα στη κεντρική πλατεία και με την συμμετοχή των συλλόγων και των επισκεπτών το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Αξίζει να αναφερθεί με πόσο ενδιαφέρον και χαρά, σύλλογοι και πολίτες συμμετέχουν για μια φανταστική εντυπωσιακή εορταστική παρουσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι η εμπειρία της προϋπηρεσίας της εκδήλωσης πάντα προέχει.

Μοιράσου το άρθρο