Στέγη κληρονομιάς και ταυτότητας της Λάρισας το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας του, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες για το χθες και το σήμερα του Μύλου».

«Το Μουσείο “στεγάζει” και προστατεύει μια κληρονομιά αλλά και την ταυτότητα της πόλης», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμάς Ρετσιάνης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση. Για το σιτάρι, τη γειτονιά, τον μικρόκοσμο του Μύλου του Παππά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μίλησαν η Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ο Θεόδωρος Παλιούγκας, Δρ. Αρχαιολογίας – εκπαιδευτικός αποσπασμένος στο Κέντρο Ερεύνης Αρχαιότητος της Ακαδημίας Αθηνών και η Κωνσταντίνα Κόντσα, αρχαιολόγος-κοινωνική ανθρωπολόγος, επιστημονική υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και στους χώρους της έκθεσης παρουσιάστηκαν μουσικά κομμάτια που ερμήνευσαν σπουδαστές των ανώτερων τάξεων τσέλου, του καθηγητή Ν. Νικολαΐδη και φλάουτου, του καθηγητή Γ. Τσιαρδάκα, σε μια ιδιαίτερη προσέγγιση και μουσική εμπειρία, με τίτλο «Μουσική στο Μουσείο».

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο