Στην έκθεση εικαστικών δημιουργημάτων ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Ο Δήμαρχος  Λαρισαίων, κ. Μαμάκος Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης, κ. Ανδριτσόπουλο Ανδρέα, επισκέφτηκαν την έκθεση Εικαστικών Δημιουργημάτων με τίτλο, «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ»,(20 με 28 Φεβρουαρίου 2024) του Συλλόγου Εικαστικών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Γεωργιάδης,  αφού τους ευχήθηκε καλή θητεία, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους στην έκθεση, όπου παίρνουν μέρος 24 καλλιτέχνες δημιουργοί. Τόνισε ότι συναντιούνται επτά μορφές τέχνης όπως Αγιογραφία, Χαρακτική, Γλυπτική, Ξυλογλυπτική, Βιτρώ, Ψηφιδωτό και Κεραμική.

Ευχήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία και η στήριξη από την Δημοτική Αρχή και την Αντιδημαρχία πολιτισμού σε κάθε είδους προτάσεις, για την ανάδειξη του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα διαβίωσης  και περισσότερο για την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των συνανθρώπων μας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει την σημαντική δουλειά που γίνεται για την παραγωγή πολιτισμού από τον σύλλογο Εικαστικών Ν. Λάρισας. Τόνισε ότι ο ρόλος του θα είναι υποστηρικτικός, καθώς βλέπει ότι υπάρχει σημαντική παραγωγή έργου, ενώ η στασιμότητα θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Επιπρόσθετα, ως Δημοτική Αρχή, ανέφερε ότι θα δώσει μεγάλη προτεραιότητα στον Πολιτισμό και στις Τέχνες, καθώς και στη συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Δήμου με τον Σύλλογο.

Ιδιαίτερη εντύπωση του προκάλεσε η αυξητική τάση του συλλόγου, ως προς τον αριθμό των μελών του. Περιηγήθηκε ανάμεσα στα εκθέματα και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους δημιουργούς με ένθερμο ενθουσιασμό για τα έργα τους.

Τέλος, εκδήλωσε την ικανοποίησή του αντικρίζοντας γνώριμα πρόσωπα, που ασχολούνται με την τέχνη.

Στην ομαδική έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες δημιουργοί: Αναστασίου Ελένη, Αργυροπούλου Βασιλική, Γκουντής Ευθύμιος, Δαρδούμπας Βασίλειος, Λένα Θανοπούλου-Πέρπερα, Καρατόλιος Κώνσταντίνος, Παγώνα Ζηλιασκούδη-Καραϊσκου, Καρυδοπούλου Ευσταρατία, Μακρή Ευανθία, Μακρής Στέφανος, Μπαρμπούτση Ελευθερία, Μπριάζα Κωστούλα, Νούσιας Αθανάσιος, Ντούφα Ζωή, Ρέντας Χρήστος, Ρόκου Ζωή, Σουλιώτη Παρασκευή, Σμαλιαρά Μάρθα, Τσάλτας Δημήτριος, Τσόγκα Έλενα, Χάμος Γεώργιος, Χαρούλης Δημοσθένης, Χελιδωνά Μαρία, Χελιδωνά Σοφία.

Μοιράσου το άρθρο