Στη Λάρισα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – “Έως το τέλος του 2023 έτοιμο το Αρχαίο Θέατρο”

Την Λάρισα επισκέφθηκε την Κυριακή η υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στη συνεχεία το Λαογραφικό Μουσείο, όπου συνοδευόμενη από τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα, τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Καπετάνο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Πάνο Σάπκα, η υπουργός ξεναγήθηκε από την διευθύντρια του Μουσείου, Φανή Καλοκαιρινού στην περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ 1821», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Αργότερα η υπουργός επισκέφθηκε το Διαχρονικό Μουσείο εκεί όπου εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση – αφιέρωμα στη φετινή επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, “Η Επιστροφή των Μουσών”.

Μεταξύ άλλων η κυρία Μενδώνη ανέφερε πως τα έργα στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2023. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Ισως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν όλες οι συγκυρίες ώστε να υπάρξει ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου, του φυσικού αντικειμένου το οποίο έχει ενταχθεί το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 που είναι άλλωστε και το τέλος της προγραμματικής περιόδου. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο διαχείρισης του Αρχαίου Θεάτρου, δηλαδή πως η αρχαιολογική υπηρεσία και το υπουργείο Πολιτισμού διά της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων θα αξιοποιήσει για το καλό της πόλης το εξαιρετικό αυτό μνημείο”, ενώ τόνισε πως το υπουργείο έχει ως στόχο την ανάδειξη της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου.

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, επισήμανε: “Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη για τα ζητήματα των πολιτιστικών δομών, υποδομών και λειτουργιών στην πόλη. Κυρίαρχο θέμα ήτα φυσικά το Α’ Αρχαίο Θέατρο. Πλέον έχει ορίζοντα περάτωσης και πρέπει να συνδράμουμε όλοι. Με την βοήθεια και της περιφέρειας έχουμε μια ορίζοντα. Υπάρχουν βέβαια και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν όπως το Λαογραφικό Μουσείο, η Πινακοθήκη, το ΔΩΛ, το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης που έπαθε ζημιές από τον σεισμό. Ανταλλάξαμε απόψεις και κατάλαβα από όσα είπαμε ότι οι κυβέρνηση θα τα δει όλα”.

 

 

Μοιράσου το άρθρο