Στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο η παιδική χορωδία “musicArte” Ελασσόνας

Με μια ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση ξεκινά τις δράσεις της τη φετινή καλλιτεχνική χρονιά η Παιδική Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας, η οποία θα συμμετέχει στη μεγάλη επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό (100) χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, η Παιδική Χορωδία “musicArte”, με τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη, θα εκπροσωπήσει την Ιερή Μητρόπολη Ελασσόνας στην επετειακή εκδήλωση.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία με τίτλο “ΜΙΚΡΑΣΙΑ – Όσο σε θυμάμαι, ζεις!” συμμετέχουν 1.922 παιδιά και νέοι από πενήντα πέντε (55) παιδικές – νεανικές χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα οποία θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν για τις αλησμόνητες πατρίδες. Τραγουδούν μαζί τους οι: Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κων/νος Βελιώτης.

Αφηγητής ο Θανάσης Βισκαδουράκης. Επίσης συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μοιράσου το άρθρο