Συναυλία στη μνήμη της Μαίρης Ν. Ράπτου στη Λάρισα

Με την ευκαιρία της συναυλίας στη μνήμη της Μαίρης Ν. Ράπτου, μεθαύριο Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου ανακοινώνουν τα εξής:

Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν συναυλία εις μνήμην της Μαίρης Νικολάου Ράπτου, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία των Εκπαιδευτηρίων θα ερμηνεύσει το ορατόριο «Κοινωνικός» (Ελένη Οικονομοπούλου, Γ. Βερίτης).

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος θα ακουστούν χριστιανικά τραγούδια και χορωδιακά έργα από την εποχή της Αναγέννησης ως σήμερα, τα οποία συνάδουν με το πνεύμα των ημερών και παράλληλα εξυμνούν την παιδική ψυχή.

Ενδιάμεσα θα ακούγονται κείμενα γραμμένα από τη Μαίρη Νικολάου Ράπτου, τα οποία εκφωνούνται από τις δασκάλες Μαρία Γώτα και Ελένη Μαγαλιού.

Θα συμμετέχουν: π. Βησσαρίων Αγορίτσας (σολίστ) και Ιωάννα Αρεβύθη (πίανο). Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.

 

Λίγα λόγια για τη Μαίρη Νικολάου Ράπτου

Η Μαίρη Ράπτου σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το 1957 ίδρυσε τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου, αρχικά Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, και αργότερα Γυμνάσιο (1992) και Λύκειο (1997). Τη δεκαετία του 2000 λειτούργησαν Προνήπια και Παιδικός Σταθμός. Από πολύ νέα η Μαίρη Ν. Ράπτου εργάστηκε στο Χριστιανικό έργο και ανήκε στην αδελφότητα «Ευσέβεια». Πρωταγωνίστησε στη δημιουργία και στη λειτουργία των Χριστιανικών Κατασκηνώσεων στο Στόμιο Λαρίσης. Το 1960, ίδρυσε τον σύλλογο κυριών και δεσποινίδων Τυρνάβου «η Ελπίς», και υπηρέτησε εκεί επί τριάντα χρόνια. Πρόσφερε επίσης σε πολλά φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λάρισας (Ελληνική Μέριμνα, Εθελοντών Κοινωνικών Λειτουργών, Χριστιανική Εστία Λάρισας κ. ά).

Είχε παρασημοφορηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία ως Officier de l’ Ordre «Palme Académique» για την προσφορά της στην Παιδεία και τη Γαλλοφωνία. Είχε, επίσης, τιμηθεί για το έργο της από πολλούς συλλόγους και οργανισμούς (Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, Eurobank κ.λπ).

Μοιράσου το άρθρο