Την Κυριακή οι “Περίπατοι με τον κύριο Ρουσσώ στον Πηνειό”

Την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου 2023 και ώρα 11:30, η Ομάδα «Έκφραση-Θεατρικό Παιχνίδι» με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πολιτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει», θα παρουσιάσει ξανά το θεατρικό δρώμενο με μορφή Περιπατητικού Θεάτρου (για ενήλικες) «Περίπατοι με τον κύριο Ρουσσώ στον Πηνειό» σε διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, κάτω από τη γέφυρα των Ναϊάδων Νυμφών (στην όχθη από την πλευρά της συνοικίας Ιπποκράτη).

Το συγκεκριμένο δρώμενο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project που υλοποιεί η ομάδα. Είναι βασισμένο στο κείμενο του Λάκη Κουρετζή «Περίπατοι με τον κύριο Ρουσσώ» που αποτελεί θεατρική διασκευή του τελευταίου βιβλίου του Ζαν Ζακ Ρουσσώ «Ονειροπολήσεις ενός μοναχικού οδοιπόρου».

Εξελίσσεται σε σταθμούς, στους οποίους «ζωντανεύουν» σκηνές απ` τους περιπάτους που έκανε ο Ρουσσώ στα περίχωρα του Παρισιού και ξεδιπλώνονται κάποιες σκέψεις και ιδέες του, μέσα απ` τα κείμενα που χρησιμοποιούνται. Στη διαδρομή από σταθμό σε σταθμό εξελίσσονται μικροδρώμενα και παιχνίδια, στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος οι συμμετέχοντες/ουσες, εφόσον το επιθυμούν.

Είναι ένα ταξίδι φαντασίας με φόντο το Παρίσι στην εποχή του Διαφωτισμού. Μια εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες/ουσες να συνδεθούν με τις σκέψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς του Ζαν Ζακ Ρουσσώ και να πραγματοποιήσουν τις δικές τους εσωτερικές διαδρομές και εξερευνήσεις, θέτοντας τον εαυτό τους απέναντι σε διαχρονικές αξίες και σημαντικά ερωτήματα.

Μοιράσου το άρθρο