Τιμήθηκε η Λαρισινή λογοτεχνία από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας

Εκδήλωση για να τιμηθούν Λαρισαίοι λογοτέχνες, πεζογράφοι και ερευνητές πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Κατάμεστη η αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Ντίνο Κόκκινο, να στέκεται στη δημιουργική του πορεία, κάνοντας λόγο για μια ξεχωριστή μέρα για τη Λαρισινή λογοτεχνία.

Την πανάρχαια παράδοση της Λάρισας στην καλλιέργεια του πεζού λόγου ανέδειξε μέσα από τις αναφορές του για τους Λαρισαίους συγγραφείς και λογοτέχνες (Φίλων ο Λαρισαίος, Κωνσταντίνος Κούμας, Κωνσταντίνος Οικονόμου εξ Οικονόμων κλπ.) από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Βάιος Κουτριντζές, συγγραφέας του έργου «Λεξικό Λαρισαίων Συγγραφέων- Από την Αρχαιότητα έως το 2020 μ.Χ.».

Οι Λαρισαίοι πεζογράφοι που τιμήθηκαν είναι κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Γιώργος Ζημιανίτης, ο τ. αντιπρόεδρος Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός, Ευάγγελος Κολώνας, Μπέτυ Μαγρίζου –Σαιας, Μαρία Μητσιούλη, πατήρ Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Χαρίλαος Ντούλας, Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Χριστίνα Πολέζε, Κώστας Σπανός, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Στάθης, Δημήτρης Στατήρης, Αθανάσιος, Τριανταφύλλου και Θωμάς Ψύρρας.

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι Λαρισαίοι και Θεσσαλοί συγγραφείς, τους οποίους τιμούμε για το έργο τους. Η παρουσία της Θεσσαλίας στα ελληνικά γράμματα είναι συνεχής και στιβαρή. Στο πρόσωπο αυτών των δημιουργών τιμούμε και όλους εκείνους που μοχθούν πνευματικά και που έχουν καταστήσει την πόλη αξιόλογο πνευματικό κέντρο της χώρας», αναφέρει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, σημειώνοντας πως σε προσεχείς εκδηλώσεις θα τιμηθούν και άλλοι άνθρωποι του πνεύματος… Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο