Το έργο “4.48 Ψύχωση” παρουσιάζεται στη Λάρισα

Το έργο «4.48 Ψύχωση» της Σάρα Κέιν από τον Β’ και Γ’ κύκλο εκπαίδευσης του τμήματος υποκριτικής, θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ (Λογιωτάτου 14 και Σμολένσκι γωνία, Λάρισα), τις ημερομηνίες 6-7-8-9 Ιουνίου 2023 με ώρα έναρξης 21:15.

Μια νέα γυναίκα (αυτό)τοποθετείται στο κλειστοφοβικό σύμπαν του αποκλεισμού. Συγκρούεται με το επίπλαστο όνειρο της κοινωνίας του θεάματος, μιας κοινωνίας αλλοτροιωμένης που ξερνάει το άρρωστο στοιχείο από τα σπλαχνα της προκειμένου να έχει συνέχεια και συνέπεια. Σύμμαχος και εχθρός της, οι εσωτερικές φωνές, οι αναμνήσεις και τα αποτυπώματα της καθημερινής σύγκρουσης με τον καταθληπτικό τρόπο ζωής στις σύγχρονες μητροπόλεις. Στις 4:48 το πρωί (τότε που καταγράφονται οι περισσότερες αυτοκτονίες), κερδίζει (;) η βαρβαρότητα του σύγχρονου πολιτισμού.

Η Σάρα Κέιν γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1971, στο Μπρέντγουντ του Έσσεξ. Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ. Έγραψε πέντε θεατρικά έργα: Blasted, Phaedra’s Love, Cleansed, Crave, 4.48 Psychosis. Στο σύντομο βίο της έδωσε μακροχρόνια μάχη με την κατάθλιψη και εν τέλει αυτοκτόνησε το 1999 κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της σε μια τουαλέτα στο London’s King’s College Hospital.
Θεωρείται εκπρόσωπος του θεατρικού κινήματος «In-yer-face theatre», που ξέσπασε στη Βρετανία, από τη δεκαετία του ’80 με αποκορύφωμα τη δεκαετία του ’90, βγάζοντας αυθάδικα τη γλώσσα στη mainstream βρετανική θεατρική σκηνή, των ανέφελων μιούζικαλ και των ελαφρών κωμωδιών.

Επί σκηνής:

Κωνσταντίνα Δάλλα, Ελένη Κατσιούλη, Βάσια Κόρδα, Μαρινέλα Ντεμίρη, Αναστασία Φούκη, Ιωάννα Βαενά, Δανάη Πασλή, Αθανασία Κριμνιώτη, Μπρουνίλντα Χυσενλλάρι

Στον Γ’ Κύκλο Εκπαίδευσης 2022-2023 συμμετείχε και η Κατερίνα Τσελεκίδου.

Κρατήσεις: 6987753839

Είσοδος: κουτί ελεύθερης συνεισφοράς

Μοιράσου το άρθρο