Το βιβλίο “Καλλωπίζοντας το τέρας” παρουσιάζεται στο πλάισιο του Φεστιβάλ Κόμικ Λάρισας “LAComicsFestival

Αύριο Τετάρτη 25 Μαΐου, στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά και ώρα 6 το απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Καλλωπίζοντας το τέρας» του Αποστόλη Μάρκου Κωστούλη, από τις εκδόσεις Στίξις.

Μια παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κόμικ Λάρισας “LAComicsFestival”.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν επίσης ο συγγραφέας Ζήσης Αποστολίδης και ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Αραμπατζής. Θα διαβαστούν σύντομα αποσπάσματα ιστοριών και θα γίνει διάλογος γύρω από τις θεματικές του βιβλίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τι σχέση έχουν τα βιβλικά τέρατα με μια χαρτορίχτρα κατάσκοπο; Πώς συνδέεται η επανάσταση του ’21 με τις μαρξίστριες στριπτιτζούδες; Για ποια δουλειά βρέθηκε ο Τζένγκις Χαν στην πολεοδομία της Λάρισας; Πώς ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ χορτοφάγων και ευφυών μανιταριών; Όλη η αλήθεια για το φλερτ, τις ιερές μύγες και το ποιος έφαγε το τελευταίο κομμάτι παγωτό.

Το Καλλωπίζοντας το τέρας είναι ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι, που διασχίζει την πεζή καθημερινότητα και τη σουρεαλιστική φαντασία, μέσα από είκοσι μικρές ιστορίες. Ανατρεπτικά παραμύθια φέρνουν κοντά πρόσωπα της ιστορίας και της διπλανής πόρτας, μιλούν για θέματα ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικής ιδεολογίας, αγγίζοντας τα πάντα με μια σκωπτική, σατιρική διάθεση.

 

Εισηγητές:

Αποστόλης Μάρκος Κωστούλης

Αθανάσιος Αραμπατζής

Ζήσης Αποστολίδης

Project ΙππόΚαμπος

Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου

Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Μοιράσου το άρθρο