Το βιβλίο της παρουσιάζει στη Λάρισα η Μαρία Γ. Γκόσμα

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το περιοδικό Θράκα, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς & οι εκδόσεις Αρμός πραγματοποιούν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Γ. Γκόσμα: Δημιουργία ζωής Γονιμότητα – Εγκυμοσύνη – Τοκετός, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 & ώρα 19:00 στη Λογοτεχνική Γωνιά. (Γαληνού & Φαρμακίδου, Λάρισα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Δημήτρης Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Νίκος Παπαθεοδώρου, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Συγγραφέας

Φοίβη Αναστασάκη, Φιλόλογος- Ψυχοθεραπεύτρια

και η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Γ. Γκόσμα

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μαρία Γ. Γκόσμα μας μυεί, κυριολεκτικά, στην Δημιουργία Ζωής. Μας οδηγεί βήμα-βήμα σ’ ένα  ταξίδι αυτογνωσίας και στην συνειδητοποίηση ότι η Ζωή μας ξεκινάει από ΕΝΑ κύτταρο, το οποίο εξελίσσεται σταδιακά, μέχρι να εκδηλωθούμε εδώ στον φυσικό μας κόσμο, ως «τελειωμένοι» άνθρωποι.

Περιγράφει -ολιστικά- την βιολογική και ψυχοπνευματική μας υπόσταση, με απλό και  κατανοητό τρόπο, χωρίς να χάνεται η επιστημονική ταυτότητα του πονήματος.

Αναφέρεται στην φυσιολογία των γεννητικών οργάνων και  των γενετικών μας κυττάρων, τα οποία σηματοδοτούν τα χαρακτηριστικά της αρσενικής και της θηλυκής –συγχρόνως– πλευράς που όλοι φέρουμε μέσα μας.

Η συγγραφέας μάς θυμίζει την θαυμαστή προετοιμασία του θηλυκού και του αρσενικού κυττάρου μέχρι να ενωθούν, που σηματοδοτεί την αντίστοιχη προετοιμασία της γυναίκας και του άνδρα μέχρι να ενωθούν  και να «καλέσουν» μια νέα Ζωή.

Περιγράφει την, ανά εβδομάδα και ανά μήνα, ανάπτυξη του εμβρύου, και τα μηνύματα που «δίνει» τους γονείς του, ώστε να το εκπαιδεύουν προγεννητικά.

 Αναφέρεται στην Δύναμη με την οποία είναι ευλογημένη η γυναίκα-μητέρα,  να μορφοποιεί την νέα Ζωή που κυοφορεί.

Στέκεται, με ιερότητα, στον φυσικό τοκετό χωρίς παρεμβάσεις ρουτίνας και στην ανάγκη να «ξαναπάρει» η γυναίκα στα χέρια της την γέννα των παιδιών της.

Ιδιαίτερα, στέκεται στο δώρο του «πόνου» της γέννας και στην σημασία του για την μητέρα και το παιδί.

Μιλάει για την θρέψη της νέας Ζωής και για τα πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη που αποκομίζει  το παιδί και η μητέρα από τον θηλασμό.

Τέλος, η Μαρία Γκόσμα αναφέρεται στο σημαντικό Έργο της Μαίας και στην συμμετοχή της, για την φυσική και ψυχική υγεία μητέρας- παιδιού και οικογένειας.

Η «Δημιουργία Ζωής» αποτελεί χρήσιμο βοήθημα:

Για την αυτογνωσία των νέων, που χρειάζεται να γνωρίσουν την ανδρόγυνη φύση τους πριν συνενωθούν με τ’ άλλο φύλο.
Για τα ζευγάρια που επιθυμούν να «καλέσουν» μια νέα Ζωή.
Για τους μελλοντικούς γονείς που «εκπαιδεύουν» το παιδί τους προγεννητικά.
Για τους επαγγελματίες Υγείας (γιατρούς, μαίες/μαιευτές, νοσηλευτές, θεραπευτές, βοηθούς μητρότητας).
Για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που εκπαιδεύουν την νέα γενιά.
Για τα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που επιθυμούν περαιτέρω γνώση και «θεραπεία», πραγματοποιώντας αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας.
***

Η Μαρία Γ. Γκόσμα είναι Μαία που ασκεί τον φυσικό τοκετό και τον τοκετό στο σπίτι, και πιστοποιημένη Θεραπεύτρια της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, ειδικευμένης στον βελονισμό και στα βότανα.

Είναι μέλος του συλλόγου Επιστημόνων Μαιών/Μαιευτών Αθηνών και της ομάδας «Εθελοντική Μαιευτική».

Μοιράσου το άρθρο