Το βιβλίο φωνητικής “Πώς να τραγουδάω σωστά” της Έλλης Νταϊλιάνη παρουσιάζεται στο Μύλο του Παππά

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις «Φίλιππος Νάκας» παρουσιάζουν το βιβλίο «Πώς να τραγουδάω σωστά» της Έλλης Νταϊλιάνη (vocal coach – musical performer) το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σία Κοσκινά (musical performer – καθηγήτρια φωνητικής) Νατάσα Μπλιούμη (χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος) Ειρήνη Τσιτσιπά (ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια) Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαργαρίτα Θεοχάρη (ραδιοφωνική παραγωγός).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το βιβλίο «Πώς να τραγουδάω σωστά» περιέχει τεχνικές για σωστή ερμηνεία και χρήση φωνής. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό μουσικό βιβλίο φωνητικής που μπορεί να αναγνώσει ευχάριστα ένας αρχάριος όπως και ένας επαγγελματίας τραγουδιστής, καθώς και άτομα που χρησιμοποιούν τη φωνή τους ως εργαλείο στη δουλειά τους (ηθοποιοί, ομιλητές, καθηγητές, ραδιοτηλεοπτικοί εκφωνητές κ.ά.). Τη δημιουργό θα πλαισιώσουν επιστήμονες της υγείας και η ερμηνεύτρια Σία Κοσκινά με το τεράστιο βιογραφικό, καταξιωμένη στο musical και στις μεταγλωττίσεις ταινιών Disney, Pixar, Dreamworks, Mattel κ.α., όπου θα βρίσκεται στη Λάρισα για την παρουσίαση το Σάββατο 24/2 και workshop στο ΔΩΛ την Κυριακή 25/2 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο». Χορηγοί επικοινωνίας: FORMediaTV, Campos FM 97,8, lovelarissa.gr, andcom.gr.

Βιογραφικό Έλλης Νταϊλιάνη

Σε ηλικία μόλις 30 ετών η Έλλη είναι καθηγήτρια φωνητικής και μουσικού θεάτρου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από το 2019 και μαμά δύο παιδιών. Η Έλλη Νταϊλιάνη είναι musical performer, vocal coach και διδάσκει φωνητική, υποκριτική και μουσικό θέατρο, καθώς και αναλαμβάνει την πλήρη προετοιμασία μαθητών για ακροάσεις σε σχολές μουσικού θεάτρου στο εξωτερικό και υποκριτικής στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου «Alexander Technique» και εγκεκριμένο μέλος του ανεξάρτητου οργανισμού CPD.

Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε νεαρή ηλικία με τη μητέρα της, Κατερίνα Κανελλίδου που είναι μουσικός και συνέχισε με πιάνο, κλασικό και μοντέρνο χορό. Έχει στην κατοχή της πτυχίο πιάνου, ενοργάνωσης, αντίστιξης, αρμονίας και δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί (Θεσσαλική Μουσική Σχολή) ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνει τις σπουδές της στη φούγκα. Σπούδασε σε σχολή Musical στο Λονδίνο, στη «Laine Theatre Arts» με εξειδίκευση στο μουσικό θέατρο. Αποφοίτησε με δίπλωμα Dance & Musical Theatre.

Επίσης, έλαβε πτυχίο Μπαλέτου Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου «The Royal Academy of Dance». Ταυτόχρονα έλαβε και πτυχίο μοντέρνου θεατρικού χορού, από τον διεθνή οργανισμό «Imperial Society of Teachers of Dancing» (ISTD). Συνέβαλε σε φιλανθρωπικές βραδιές όπως «Ελπίδα» για τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο φίλων με καρκίνο «Ελπίδα» και για το σύλλογο «Φλόγα». Το 2017 χορογράφησε και συμμετείχε ως χορωδός στην όπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο»Από το 2019 είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πραγματοποιώντας τις παραστάσεις «Στην υγειά μας» (2023), «Για τη μητέρα» (2022), «The Oscars» (2020) και «Είμαστε Live» (2019) σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες από τον χώρο του θεάματος.

Το 2020 έλαβε πιστοποιητικό στη μουσική διδασκαλία και το 2021 παρουσιάστηκε επίσημα το τραγούδι “Great” σε στίχους-μουσική της ίδιας και ενορχήστρωση Κώστα Χαριτοδιπλωμένου για τη γυναικεία πολυβιταμίνη “Great for Women” της Βίκυς Καγιά. Τον Απρίλιο του 2022 πήρε πιστοποίηση με βαθμολογία 100% στη σύγχρονη φωνητική εκπαίδευση από το “Berklee College of Music” της Βοστώνης. Είναι δημιουργός και διδάσκει αποκλειστικά τη μέθοδο «Free your voice» FYV. Η Έλλη Νταϊλιάνη δίνει έμφαση στη βελτίωση της φωνητικής εξέλιξης των μαθητών, την καταπολέμηση του σκηνικού άγχους και τη δημιουργία του καλλιτεχνικού τους πορτραίτου. Το μότο της είναι: «Η αξία ενός δασκάλου φαίνεται στην εξέλιξη των μαθητών του».

Έως την άνοιξη του 2024 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της βασισμένο σε παιδικό μιούζικαλ που έχει γράψει η ίδια (σενάριο-σύνθεση) και βρίσκεται σε στάδιο εικονογράφησης ενώ αντίστοιχα η θεατρική απόδοση σε φάση οργάνωσης παραγωγής.

Μοιράσου το άρθρο