Το Εργαστήρι Ζωής μάς προσκαλεί στη νέα του αίθουσα… Φτιάχνοντας τα δικά μας Χριστούγεννα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιεί το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής με τη συμμετοχή των μελών από τις ομάδες παιδιών και ενηλίκων του Εργαστηρίου Ζωής. Την εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι κάτοικοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στη στοά της Μανωλάκη, ακριβώς δίπλα από το νεοκλασικό κτίριο –  ορόσημο της πόλης.

Η εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Φτιάχνοντας τα δικά μας Χριστούγεννα» έχει στόχο να παρουσιάσει τη νέα αίθουσα εργαστηρίων του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ που φιλοξενεί τις ομάδεςτου Εργαστηρίου Ζωής, δίνοντας μια νέα πνοή τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα ίδια τα εργαστήρια, συμπληρώνοντας αρμονικά τις αίθουσες του γνωστού νεοκλασικού.

Για πρώτη φορά ανοίγει η πόρτα του νέου αυτού χώρου στο κοινό παρουσιάζοντας μια πολύπτυχη διαδραστική εικαστική εγκατάσταση που διαμορφώθηκε από τις βασικές αρχές της Πρόληψης και συνθέτει το  πλούσιο καλλιτεχνικό υλικό των ομάδων του εργαστηρίων. Οι επισκέπτες, ακλουθώντας ένα κόκκινο νήμα θα κάνουν μια διαδρομή μέσα σε εικόνες, αφηγήσεις, ιστορίες και μελωδίες που καταλήγουν στο «Δέντρο της Σχέσης»,το δικό μας ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το εικαστικό έργο στους τοίχους της αίθουσας προτείνει μια παράλληλη διαδρομή που αναδεικνύει τη σημασία των κοινωνικών σχέσεων στην ψυχική υγεία και την αλληλεγγύη μέσα από τις ομαδικές διεργασίες. Ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο άρωμα θα δώσει η παρουσία των μικρών και μεγαλύτερων χορωδών του Εργαστηρίου Ζωής που θα γεμίσουν τη στοά της οδού Μανωλάκη με χριστουγεννιάτικες, και όχι μόνο, μελωδίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, 18:00  – 21:00, και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 11:00 – 14:00.

Κατά την είσοδο των επισκεπτών θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του covid -19. Οι επισκέπτες θα κληθούν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Μοιράσου το άρθρο