Το Θέατρο των Οδοιπόρων συμπλήρωσε 10 χρόνια δράσεων

Το Θέατρο των Οδοιπόρων Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων δράσεων ανακοίνωσε τα εξής:

“10 χρόνια Θέατρο των Οδοιπόρων. 10 χρόνια δράσης έκλεισε αισίως η ομάδα μας. 10 χρόνια συλλογικής εργασίας. 10 χρόνια στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις της καθεμίας και του κάθε ένα χωριστά όλων των μελών μας στην κάθε δράση μας.

Αυτές τις δυνάμεις, όλων ημών των συνοδοιπόρων – Λαρισαίων ως επί το πλείστον αλλά και μη – καλλιτεχνών, ανθρώπων εργαζόμενων σε όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών. Η ομάδα μας, είναι οι άνθρωποί της! Όλες και όλοι, που εργάστηκαν κατά καιρούς έως και σήμερα στις δεκάδες καλλιτεχνικές μας εργασίες, σε ατελείωτες πρόβες, παραστάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια, στην εκπαίδευση εκατοντάδων συμπολιτών μας καθώς και ημών της ομάδας σε ποικίλους χώρους…, χειμώνα, καλοκαίρι, εργαζόμενοι σε συνθήκες που μόνο συνειδητοποιημένοι, ταγμένοι και πλήρως αφοσιωμένοι στην θεατρική τέχνη, άνθρωποι θα μπορούσαν να διαχειριστούν, να αντέξουν και να ανταπεξέλθουν… και όμως συνέβη ΑΝΤΕΞΑΜΕ και ΑΝΤΕΠΕΞΗΛΑΘΜΕ!

Γιατί απλούστατα, η εξαρχής επίγνωση ημών και των δημιουργικών μας στόχων, ερχόταν πάντα να επισφραγιστεί με την αποδοχή από όλες και όλους εσάς, που ήρθατε, μας ακούσατε, μας παρακολουθήσατε, μας δεχτήκατε και από την στιγμή του καθενός από του κοινού έως σήμερα, δημιουργήθηκε μια σχέση και αυτή η διάδραση μεταξύ μας, αυτή η σχέση, είναι ζώσα! … από την πλευρά των θεατών, των εκπαιδευόμενων, των συνεργατών… … με όποιον τρόπο συνέβη, συνέβη όμως … ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ, ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ!

Οπότε, ναι… Η ομάδα μας, το Θέατρο των Οδοιπόρων, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ! Δηλαδή, Εσείς κι Εμείς ΜΑΖΙ!! ΌΛ@ ΜΑΖΙ! 10 χρόνια Θέατρο των Οδοιπόρων

Θεατρικά Εργαστήρια Ενηλίκων – 6 περίοδοι
Θεατρικό Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος – 2 περίοδοι
Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων – 2 περίοδοι Θεατρικό
Εργαστήρι παιδιών ηλικίας δημοτικού και προσχολικής ηλικίας – 2 περίοδοι
5 θεατρικές παραστάσεις
4 θεματικά θεατρικά αναλόγια
2 έργα θεάτρου δρόμου
1 performance εν δημιουργία (2015-σήμερα)
1 ντοκιμαντέρ εν δημιουργία (2021-σήμερα)
Συνεργασία της ομάδας με το Θεσσαλικό Θέατρο δις ( Το Ασυνόδευτο του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία του Άκυ Μητσούλη, “Οι Χαλασοχώρηδες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη”, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με το Θέατρο Τεχνών, με τον Δήμο Λαρισαίων (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στα προγράμματα “Η Πόλη που Μαθαίνει”, “Κατασκήνωση στην Πόλη”, τον Δήμο Ελασσόνας, το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας κα).

Καλλιτέχνες και τεχνικοί πολλοί, πάμπολλοι Λαρισαίες/οι, Θεσσαλοί και μη Έδωσαν, δώσαμε πολλά! ό,τι είχε ο καθένας μας! Συνεργαστήκαμε, συμπορευτήκαμε, περπατήσαμε σε κοινά Οδοιπορικά Θεάτρου, Τεχνών και Πολιτισμού εν γένει ευελπιστώντας να έχουμε κάνει ήδη πράξη το Κοινό, το Συλλογικό, το Ένα με το κοινό αυτή την Ανάσα, που συνδιαλέγει και συνδιαλέγεται πολλά, ωραία μυστικά τα μυστικά του θεάτρου, στο Παρόν της κάθε θεατρικής Ανάσας σκηνής και θεατών, του κοινού και των σκηνικών δρώντων, την ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΣΑ! … είχαμε/ζήσαμε αυτές τις ΑΝΑΣΕΣ ΜΑΣ! Εργαζόμαστε για τις επόμενες!

Κλείσαμε 10 χρόνια ζωής και δημιουργίας λοιπόν…, πάμε για άλλα τόσα! Πάμε! Με το ίδιο πάθος και όρεξη για ζωή, εργασία και καλλιτεχνική δημιουργία! Να είμαστε υγιείς, να Δρούμε, να ΣυνΔημιουργούμε, να ζούμε και να εργαζόμαστε στην/για την Τέχνη μας, την τέχνη όλων την πιο λαϊκή τέχνη του κόσμου, την πιο συλλογική εργασία στον κόσμο, το Θέατρο!

… Θέλουμε να συνεχίσουμε να είστε μαζί μας και στα επόμενα βήματα της ομάδας μας συνοδοιπόρισσες και συνοδοιπόροι! Βρεθήκαμε, μας γνωρίσατε, μας εμπιστευτήκατε, συμπορευτήκαμε. Περπατήσαμε και οδοιπορούμε μαζί. Ας συνεχίσουμε λοιπόν, ΜΑΖΙ στην Αλήθεια της Τέχνης του Θεάτρου!”

Μοιράσου το άρθρο