Το “Κοντραμπάσο του Πάτρικ Ζίσκιντ” παίζεται στο +ΠΛΗΝ

Το Κοντραμπάσο του Πάτρικ Ζίσκιντ αποτελεί την δεύτερη φιλοξενούμενη παράσταση του Κέντρου Έρευνας Θεάτρου και Χορού +ΠΛΗΝ για την περίοδο 2021-2022.

Στο ατμοσφαιρικό κείμενο του Ζίσκιντ, ο ήρωας, μας διηγείται τον κρυφό του έρωτα, ελπίζοντας σε ανταπόκριση, αποκαλύπτει τη σχέση του με το κοντραμπάσο, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο τον έχει οδηγήσει η τέχνη της μουσικής.

Το κοντραμπάσο είναι μια μεταφορά, χωρίς όμως να τραβάει την προσοχή πάνω της. Είναι μια μεταφορά συνυφασμένη με τη ζωή του κοντραμπασίστα, η οποία είναι κυρίαρχη σ’ ολες τις εκφάνσεις της. Ο μουσικός, αθεράπευτα ερωτευμένος με μια σοπράνο που αγνοεί την ύπαρξή του, παίζει το ένα και μοναδικό όργανο που δεν μπορεί να τον βοηθήσει να την προσεγγίσει.

Το Κοντραμπάσο ανήκει στο βάθος της ορχήστρας, δεν είναι ποτέ στην πρώτη σειρά. Είναι το πιο μοναχικό όργανο.Το “Κοντραμπάσο” είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση, και ταυτόχρονα ένας ύμνος για τη μουσική και τους ανθρώπους που αφιερώνονται σ’ αυτό που αγαπούν.

Το κείμενο χρησιμοποιεί ως αφορμή το κοντραμπάσο για να μιλήσει για τον άνθρωπο, τη μοναξιά του και τη συνύπαρξη με τους άλλους.

Μια κωμικοτραγική αφήγηση που φωτίζει το ρόλο του μουσικού κομπάρσου στην ορχήστρα και στη ζωή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/1 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1

στις 21:15

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1 στις 20:00

Στην σκηνή του Κ.Ε.Θε.Χο +ΠΛΗΝ

Λογιωτάτου 14 & Σμολένσκι γωνία

Τηλ. κρατήσεων: 6987753839

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Χρήστου.

Τον ρόλο ερμηνεύει ο Δημήτρης Φωτίου.

**Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που συστήνει το Υπουργείο Υγείας.

**Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

 

Μοιράσου το άρθρο