“Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο”: Θεατρική παράσταση για μαθητές και γονείς στη Φαλάνη

Θεατρική παράσταση για μαθητές  γονείς αλλά και όλο το κοινό της Φαλάνης θα δοθεί αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο προαύλιο του Γυμνασίου Φαλάνης.

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Φαλάνης θα παρουσιάσει την θρυλική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο» και υπόσχεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο, αλλά και … διδάγματα και προβληματισμό σχετικά με τα όρια που πρέπει να διέπουν το σημερινό σχολείο.

Η υπόθεση, γνωστή: Νεαρός, φτωχός καθηγητής προσλαμβάνεται ως φιλόλογος σε ιδιωτικό κολέγιο και έρχεται αντιμέτωπος με τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Προσπαθεί να διδάξει, να θέσει όρια σε παιδιά αδιάφορα και αυθάδη. Αποκορύφωμα της προσπάθειάς του το χαστούκι του στη Λίζα Παπασταύρου, γόνο “καλής οικογένειας”, γεγονός που θα μιμηθούν και οι υπόλοιποι καθηγητές. Τελικά η φράση “Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο” θα γίνει ύμνος…

Την παράσταση έχουν επιμεληθεί οι φιλόλογοι Ευαγγελία Βουμβουράκη και Χρυσούλα Μανδραβέλη. Στη σχετική πρόσκληση η Θεατρική Ομάδα αναφέρει :
«Ελάτε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στα μονοπάτια μιας άλλης εκπαίδευσης, ενός διαφορετικού σχολείου και να κάνουμε τις συγκρίσεις με το σημερινό και ίσως να συμφωνήσουμε ότι τα όρια είναι απαραίτητα αλλά μπορούν να τεθούν με την πειθώ και την αγάπη».

Μοιράσου το άρθρο