“Το χαλί του Σταρκ” – Παιδική παράσταση χορού- στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από 10:00 – 10:45, στο πλαίσιο του 7ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS και σε συνεργασία με το Κουκλοθέατρο ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ, παρουσιάζεται η παιδική παράσταση χορού Starks Teppich (Το χαλί του Σταρκ).

Είσοδος ελεύθερη.

Μια γκρίζα συννεφιασμένη μέρα, ο Μίνι και ο Σταρκ συναντιούνται. Ποιος θέλει να παίξει, τι, με ποιον; Πώς να βγει κανείς από τη σπηλιά του; Μπορεί να πετάξει ένα χαλί;

Οι δυο τους βρίσκουν απαντήσεις μέσα από ένα άγριο πάνω-κάτω των συναισθημάτων τους και με την νεοκερδισμένη τους φιλία, ο ήλιος λάμπει ξανά.

Το δίδυμο Anna Wehsarg και Jelena Ivanovic αφηγούνται με χορευτικά μέσα, την ιστορία δύο φανταστικών πλασμάτων στο δρόμο προς τη νέο τους φιλία, μέσα από διαφορετικές περιπέτειες και συναισθήματα.

Η μικρή αυτή ιστορία αφηγείται τον φόβο, το θάρρος, τη δύναμη, την ανασφάλεια αλλά και τη χαρά και τη νέα κερδισμένη φιλία.

Ο στόχος αυτής της παιδικής παραγωγής, είναι να αναπαραστήσει και να κατανοήσει τα συναισθήματα στην καθημερινή ζωή.

Μετά την παράσταση, οι 2 χορεύτριες με τη βοήθεια της νηπιαγωγού Λήδας Ντούρου, στοχάζονται διαδραστικά με τα παιδιά επάνω σε συναισθήματα που έχουν βιώσει στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας ένα ευφάνταστο εικονογραφικό ρολόι συναισθημάτων.

Διάρκεια: 20 λεπτά συν 10 λεπτά αλληλεπίδρασης με τα παιδιά

Χορεύουν: Mini Minimosum: Jelena Ivanovic , Stark Schnurstrax: Anna Wehsarg

Μουσική σύνθεση: Markus Stollenwerk

Χορογραφία: Jelena Ivanovic και Anna Wehsarg

Η φιλοξενούμενη στο 7ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS παράσταση, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών της Πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Το OPEN NIGHTS διοργανώνεται από την ομάδα OFF ART, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έχει επίσης την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, ενώ συνεργάζεται με πολλούς καλλιτεχνικούς και κοινωνικούς φορείς από την πόλη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και επιχειρήσεις της Λάρισας. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα κοντά σας.

Μοιράσου το άρθρο