Τριήμερες εκδηλώσεις με πολύ μουσική στην Φιλιππούπολη για του Αγίου Πνεύματος

Γκάϊντες κλαρίνα και νταούλια  θα παίζουνε αντάμα» Η μεγαλύτερη γιορτή της συνοικίας της Φιλιππούπολης έφτασε και η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, πραγματοποιεί τριήμερες εκδηλώσεις στις 11,12,13 Ιουνίου, στην πλατεία “Ανατολικής Ρωμυλίας”. Η πανήγυρη (ΑΝΤΡΙΑΔΑ), θυμίζει στους πρόσφυγες κατοίκους της συνοικίας, το σημαντικό θρησκευτικό μνημείο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, , στην επαρχία Καβακλί, της Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρεια Θράκη. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ 2022” περιλαμβάνει :

 

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Στις 08:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων. Η αγαπημένη των Λαρισαίων Ορχήστρα θα παρουσιάσει εορταστικό πρόγραμμα για τους κατοίκους της συνοικίας και όχι μόνο.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Στις 07:30μμ θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κκ Ιερωνύμου.

Στις 09:00μμ. θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και θα ξεκινήσει η βραδιά, όπου θα εμφανιστούν :

1)    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού

2)    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλάστρας

3)    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «Μέτρες-Σωζούπολη»

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών θα ακολουθήσει η «Καβακλιώτικη Βραδιά» με χορούς και τραγούδια της Θράκης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος του Πάνου Ζηκίδη, στην οποία συμμετέχουν οι μουσικοί Γκάιντα Ζηκίδης Παναγιώτης, Κλαρίνο Παπαγεωργόπουλος Αλέξανδρος, Καβάλι-τραγούδι Παπαγεωργίου Νίκος, ακορντεόν Κακατάτσιος Χρήστος, κρουστά-τραγούδι Σαρακατσάνος Βασίλης. Ας ενωθούμε σε ένα κύκλο χορεύοντας χορούς της Θράκης.

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Στις 07:00π.μ., θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κκ Ιερωνύμου.
Στις 07:00μ.μ., θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός.

Στις, 9:00μ.μ. θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και αμέσως μετά θα εμφανιστούν:

1)    Το τμήμα Μοντέρνου Χορού της Λέσχης

2)    Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας

3)    Τα τμήματα ενηλίκων της Λέσχης

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών, συνεχίζουμε τη διαδρομή στα μονοπάτια της παράδοσης της Θράκης και όχι μόνο, με τους εραστές της Θρακιώτικης παράδοσης ΚΑΦΑΝΤΑΡΔΕΣ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου της Ε.Μ.Λ.Φ., καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν στις τριήμερες εκδηλώσεις της, για να γιορτάσουμε μαζί τη σημαντική αυτή γιορτή.

Μοιράσου το άρθρο