Φίλοι Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας: Η πρώτη σύγχρονη Πινακοθήκη στην Ελλάδα που λαμβάνει τιμητικό τίτλο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ.) εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή του και καλωσορίζει την επίσημη αναγνώριση-πιστοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ.Π.Λ.- Μ.Γ.Ι.Κ. επισημαίνει ότι η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα είναι η πρώτη σύγχρονη Πινακοθήκη στην Ελλάδα που λαμβάνει τον τιμητικό τίτλο της επίσημης αναγνώρισης-πιστοποίησης. Η πρωτιά αυτή πέρα από την τιμητική της διάσταση και το γεγονός ότι αποτελεί μια σημαντική διάκριση και καταξίωση της Δημοτικής Πινακοθήκης στον χώρο του πολιτισμού, έχει και ουσιαστική αξία και περιεχόμενο, αφού αναβαθμίζει το κύρος της και ανοίγει νέες προοπτικές για τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Δημιουργεί, επίσης, τις προϋποθέσεις για να μετεξελιχθεί σ’ έναν πολιτιστικό κόμβο γιατί όχι και διεθνούς ακτινοβολίας με φανερά τα οφέλη για την πόλη της Λάρισας.

Ο Σύλλογος «Φίλοι Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ.) εκφράζοντας την ελπίδα του ότι οι πολίτες της Λάρισας θα αγκαλιάσουν την νέα προοπτική της Δημοτικής Πινακοθήκης όπως μέχρι σήμερα γίνεται, θα είναι στο πλευρό του Δ.Σ. της, στηρίζοντας, υποστηρίζοντας και προβάλλοντας τις δραστηριότητές της και προσδίδοντας την αναγκαία για την επιτυχία του έργου της Δημοτικής Πινακοθήκης εξωστρέφεια.

Μοιράσου το άρθρο