Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας: “Λυπούμαστε για τις πρόσφατες αναρτήσεις του κυρίου Στεφανίδη”

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, αναφορικά με τις αναρτήσεις του προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής κ. Στεφανίδη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, επισημαίνονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ.) που στηρίζει και υποστηρίζει τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, θα ήθελε να εκφράσει την λύπη του για τις πρόσφατες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του νέου Προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Μάνου Στεφανίδη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί ότι οι απόψεις του κ. Στεφανίδη δεν θίγουν τόσο τα συγκεκριμένα πρόσωπα στα οποία έμμεσα αναφέρεται, όσο δυστυχώς απαξιώνουν τη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα η οποία πέρα από το ότι είναι πιστοποιημένη και αναγνωρισμένη για το έργο και τις δυνατότητές της είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό τοπόσημο για την Λάρισα και τη χώρα μας.

Βεβαίως, ο κ. Στεφανίδης έχει απολύτως το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη και την άποψή του για την Πινακοθήκη και τα πρόσωπα που συνέβαλαν στο έργο της. Η επιλογή, όμως, της χρονικής στιγμής δηλ. να την εκφράσει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και μάλιστα μ΄έναν τόσο αιχμηρό τρόπο, μάλλον δεν συνάδει με τη θεσμικότητα του ρόλου του. Η κριτική, βεβαίως, είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει να ασκείται με σεβασμό και χωρίς προκαταλήψεις για να μπορεί να αναπτύσσεται η δυναμική βελτίωσης του αντικειμένου της . Διαφορετικά, προκαλεί μόνο ανούσια ζημία.

Τέλος, το Δ.Σ. επισημαίνει ότι είναι ανάγκη όλοι να στηρίξουμε τη Δημοτική Πινακοθήκη για να συνεχίσει και αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ποιοτικό έργο της.

Μοιράσου το άρθρο